Kuzey Kore lideri Kim Güney'i ziyaret edecek

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un bu ay Güney Kore'yi ziyaret etmesinin beklenmediği belirtildi.

Haberler Anadolu Ajansı 13.12.2018 - 10:57 Son Güncelleme : 13.12.2018 - 10:58

Güney Kore Devlet Başkanlığı Baş Danışmanı Yoon Young-çan, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim'in bu yıl içinde Seul'ü ziyaret etmesinin "zor", gelecek yıl başında ülkeye gelmesinin ihtimal dahilinde olduğunu açıkladı.

Uzmanlar, Kim'in ABD ile nükleer müzakerelerin durma noktasına gelmesi nedeniyle Güney'i ziyaret etmek konusunda isteksiz olduğunu ifade ediyor.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in eylül ayında Pyongyang'ı ziyaret etmesinin ardından ikili "yakın gelecekte" Seul'de bir araya gelmeyi kararlaştırmıştı. Moon, sonrasında Kim'in bu yıl içinde ülkesini ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, Seul'ü ziyaret etmesi halinde Kore Savaşı'ndan bu yana bunu yapacak ilk Kuzey Kore lideri olacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız