Kuzey Kore lideri Kim'in kardeşi öldürüldü

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey kardeşi Kim Jong-nam'ın Malezya'da öldürüldüğü iddia edildi. Malezya polisi, öldürülen kişinin Kim Jong-nam olduğunu doğruladı.

Haberler ntv.com.tr 14.02.2017 - 15:39 Son Güncelleme : 14.02.2017 - 17:25

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Kuzey Kore Devlet Başkanı Ki Jong-un'un üvey kardeşi Kim Jong-nam'ın Malezya'da öldürüldüğünü duyurdu.

Güney Kore merkezli Chosun TV ise kimliği belirlenemeyen iki kadın ajanın Malezya'daki bir havaalanında Kim Jong-nam'a zehirli iğneyle saldırı düzenlediğini ileri sürdü. Haberde kadınların olay yerinden kaçtığı da belirtildi.

ÇİN'E GİDECEKTİ 

Malezya polisi, saldırıda öldürülen kişinin Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey kardeşi Kim Jong-nam olduğunu doğruladı.

Havaalanında öldürülen üvey kardeş Kim Jong-nam'ın Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in Makao bölgesine gitmek istediği belirtildi.  

Malezya'da öldürülen Kim Jong-nam, Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in evlilik dışı ilişkisinden dünyaya gelmişti. Kim Jong-nam'ın annesi Güney Koreli oyuncu Sung Hae-rim idi. 
EVLİLİK DIŞI İLİŞKİDEN DÜNYAYA GELMİŞTİ 

Kuzey Kore eski lideri Kim Jong-il ile Güney Koreli oyuncu Sung Hae-rim'in evlilik dışı ilişkilerinden dünyaya gelen Kim Jong-nam herhangi bir resmi unvanı olmaksızın yurt dışında yaşıyordu.

Kim Jong-nam, eniştesi Jang Song-thaek'in öldürülmesinin ardından bu ülkeye kaçmıştı. Kim’in vatana ihanetle suçladığı Jang ve diğer 5 görevliyi "köpeklere yem ettiği" öne sürülmüştü.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız