Pence'den Venezuela ordusuna çağrı

ABD yönetimi, Venezuela eski ulusal istihbarat servisi başkanı general Cristopher Figuera'ya uygulanan yaptırımları kaldırdığını açıkladı. Pence Venezuela ordu mensuplarına çağrıda bulunarak, Maduro'ya karşı çıkmalarını istedi.

Haberler NTV Haber 08.05.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 08.05.2019 - 10:22

Venezuela eski ulusal istihbarat servisi başkanı general Cristopher Figuera'ya uygulanan yaptırımların kaldırıldığı açıklaması ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından yapıldı.

ABD Başkan Yardımcısı Pence, yaptırımların Figuera'nın geçen hafta Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı gelerek muhalefet saflarına geçmesi nedeniyle kaldırıldığını ifade etti.

Pence ayrıca Venezuela ordu mensuplarına da Figuera gibi Maduro rejimine karşı gelmeleri çağrısında bulundu.

Aylardır büyük bir siyasi kriz içinde bulunan Venezuela'da muhalefet, 30 Nisan'da askeri ve sivil bir darbe girişiminde bulunmuş ancak başarısız olmuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız