Peşmerge ilk kaybı verdi

Suriye'nin Halep iline bağlı Kobani (Ayn el Arap) ilçesinde terör örgütü IŞİD'le çatışan peşmergenin, "ilk kaybını" yaşadığı bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 20.01.2015 - 21:34

HALEP - Suriye'nin Halep iline bağlı Kobani (Ayn el Arap) ilçesinde terör örgütü IŞİD'le çatışan peşmergenin, "ilk kaybını" yaşadığı bildirildi. 

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, yaptığı açıklamada, "Zerevan Ekrem Abdulmecid isimli peşmergemiz, keskin nişancı IŞİD militanının ateşi sonucu şehit oldu. Abdulmecid, Kobani'de sağlık görevlisi olarak görev yapıyordu" dedi. 

Peşmergenin, nerede öldüğüne bakmadıklarını, Kobani ve Irak'taki cephelerin kendileri için aynı önemde olduğunu ifade eden Yaver, güçlerinin Kobani'de ilerleyişini sürdürdüğünü dile getirdi. 

Öldürülen peşmerge Zerevan Ekrem Abdulmecid, 16 Ocak'ta üçüncü peşmerge birliği bünyesinde Kobani'ye geçmişti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin, Türkiye üzerinden gönderdiği ilk peşmerge birliği 28 Ekim'de Kobani'ye geçerek, IŞİD'le çatışan Kürt gruplarına destek vermeye başlamıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız