Rusya'da saldırı hazırlığındaki 4 DAEŞ'li yakalandı

Rusya'da saldırı hazırlığı yapan dört DAEŞ teröristi yakalandı. Rus istihbaratı teröristlerin evinde bomba imalathanesi bulunduğunu açıkladı.

Haberler ntv.com.tr 26.05.2017 - 12:03

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan toplu taşıma araçlarına saldırı hazırlığındaki dört terörist yakalandı. Rus istihbarat birimlerinin yaptığı operasyonda yakalanan dört kişinin Suriye'den ülkeye gelen DAEŞ'li mensupları olduğu belirtildi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamada, "Rus vatandaşlarını hedef alan bir saldırı hazırlığındaki terörist örgütünün dört üyesi gözaltına alındı. Yakalanan kişilerin güçlendirilmiş patlayıcılarla Moskova'daki toplu taşıma sistemini hedef alacağı tespit edildi" ifadeleri kullanıldı.

Servisten yapılan açıklamada gözaltının yapıldığı adreste patlayıcı hazırlamak için kullanılan bir labaratuvarın bulunduğu da belirtildi. Evde patlayıcıların yanı sıra otomatik silahlar, mühimmat, el bombalarının ele geçirildiği fiade edildi.

Rusya'nın St. Petersbug kentinde 3 Nisan tarihinde bombalı saldırı yaşanmıştı. MEtro istasyonunun hedef alındığı saldırıda 16 kişi ölmüş onlarca insan yaralanmıştı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız