Suudi Arabistan'dan "burka" uyarısı

Suudi Arabistan, İsviçre'yi ziyaret edecek vatandaşlarından ülkedeki burka yasağına uyulmasını istedi.

Haberler Anadolu Ajansı 13.06.2016 - 18:59 Son Güncelleme : 13.06.2016 - 19:43

Suudi Arabistan'ın Bern Büyükelçiliği, İsviçre'yi ziyaret edecek vatandaşlarına ülkedeki burka yasağına uymasını tavsiye etti.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, İsviçre'yi ziyaret edecek Suudi Arabistan vatandaşlarından Ticino Kantonu'nda 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek kamuya açık alanlarda burka giyme yasağına uymaları istendi.

Burka giyenlerin bin İsviçre frankı ve tekrarlanması durumunda daha fazla para cezası ödemek zorunda kalacağı hatırlatılan açıklamada, Suudi vatandaşlarına herhangi bir sorun yaşanmaması için İsviçre'deki kurallara ve düzenlemelere uymaları önerildi.

İsviçre'nin İtalyanca konuşulan güney bölgesinde yer alan Ticino'da, 2013 yılında yapılan referandumun ardından yüzü tamamen kapatan burkanın kamuya açık alanlarda giyilmesi yasaklandı.

Söz konusu karar 1 Temmuz'da uygulanmaya başlayacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız