Avrupa'da doğalgaz fiyatları rekor tazelemeye devam ediyor

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, tedarik sıkıntıları ve alternatif kaynakların elektrik üretiminde yetersiz kalması nedeniyle rekor kırmaya devam ediyor.

Haberler NTV Haber 16.09.2021 - 11:41

Avrupa'da fiyatlar, Rusya'nın Ukrayna üzerinden tedariki azaltması ve Kuzey Akım 2’nin inşaat süreciyle ilgili gelişmelerle Eylül 2020’den bu yana neredeyse 5 katına çıktı.

Kışın yaklaşmasıyla beraber rezerv seviyesi salgın öncesine göre düşük kalan doğalgaz depolarının da doldurulması, fiyatlar üzerindeki yukarı yönlü baskıyı artırıyor.

Ekim 2020'de 180 dolar olan bin metreküp doğalgazın fiyatı dün 943 dolarla rekor kırdı. Türkiye'nin boru hatları üzerinden şu an bin metreküpünü yaklaşık 240 dolara satın aldığı Rus gazının fiyatının ekim başında 270 dolara yükselmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız