Rusya petrol üretiminde rekor kırdı

Rusya petrol üretim hacminde Sovyet sonrası zamanın rekorunu kırmayı başardı. Rusya bir önceki aya kıyasla %4'lük artışla günde 11,11 milyon varil petrol üretti.

Haberler DHA 03.10.2016 - 12:27 Son Güncelleme : 03.10.2016 - 12:30

Enerji Bakanlığı'nın verilerine göre, petrol üretimindeki rekor seviyedeki artış petrol kotasının düzelmesi fonunda gerçekleşti. Ayrıca, Rusya da dahil olmak üzere petrol üreten ülkeler arasındaki petrol üretim hacminin dondurulmasına ilişkin görüşmeler de artışa sebep oldu.

Öte yandan, Eylül ayında doğalgaz üretim hacmi de geçen senenin aynı dönemine göre %5,15 oranında arttı. Böylelikle doğalgaz üretim hacmi günde 1,71 milyar metreküpe ulaştı. Bir önceki aya göre doğalgaz üretim hacmi Eylül ayında %16,5 oranında arttı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız