Rusya Tarım Bakanı Tkaçev: Türkiye'den domates ithal etmeye hazır değiliz

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türkiye'den domates ithal etmeye yeniden başlamaya hazır olmadıklarını söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 07.08.2017 - 12:48

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türkiye’den domates ithal etmeye hazır olmadıklarını ve böyle bir adım atmayı planlamadıklarını bildirdi.

Rus Rossiya 24 kanalına bir mülakat veren Tkaçev, Rus tarım sektörüne son dönemde ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Domates, salatalık ve diğer bazı sebze ürünlerine devlet kaynaklarından önemli oranda harcama yapıldığına işaret eden Tkaçev, "Şimdi yerli üreticilere sırtımızı dönemeyiz. Bu nedenle Türkiye'den domates ithal etmeye hazır değiliz ve böyle bir adım atmayı planlamıyoruz." dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, bir süre önce yaptığı açıklamada, İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Türk yetkililerle Rusya’ya domates ithalatının istişare edileceğini söylemişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız