Sivas-Kars arası 5 saate inecek

TCDD Genel Müdürlüğü, Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars demiryolu projesinin yatırım programına alınabilmesi ve yapım çalışmalarına bu yıl başlanması için Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'na başvurmaya hazırlanıyor.        

Haberler Anadolu Ajansı 17.06.2010 - 10:22

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, TCDD, projede ilk etapta Sivas-Erzincan-Erzurum hattının inşaatına başlayacak.       

Sivas-Erzincan, Erzincan-Erzurum ve Erzurum-Kars olmak üzere 3 bölüm halinde fizibilite ve uygulama projeleri hazırlanan hattın, yaklaşık 710 kilometre uzunluğunda ve yüksek standartlı demiryolundan oluşması ve öncelikle Sivas-Erzincan-Erzurum kesiminin inşa edilmesi hedefleniyor.        

Öte yandan tespit çalışmalarına göre, TCDD Genel Müdürlüğünün özellikle Sivas-Erzincan arasında proje değişikliğine ve güzergah çalışmasına gerek duyabileceği de öngörülüyor.       

Finansman kaynağı henüz belirlenemezken, Kurumun, projeyi öz kaynaklarıyla veya kredi temin ederek gerçekleştirmeyi planladığı belirtiliyor.
       
SİVAS-KARS ARASI 5 SAATE İNECEK
Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars demiryolu projesinin, Ankara - İstanbul hızlı demiryolu hattı, Halkalı-Bulgaristan sınır yüksek standartlı demiryolu projesi, Ankara - Sivas yüksek standartlı demiryolu projesi ile Avrupa'yı Türkiye üzerinden Kafkaslar ve Orta Asya'ya bağlayacak Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projeleriyle bütünlük sağlanarak Türkiye üzerinden Avrupa - Kafkasya - Orta Asya doğrultusunda yüksek standartlı bir demiryolu güzergahı oluşturması amaçlanıyor.        

Fizibilite ve etüt-proje çalışmaları yapılan ve yüzde 70'lik bölümünde saatte 250 kilometre hız yapılabilecek Sivas-Kars hattında, seyahat süresi 5 saate inecek.       

Mayıs 2006'ta teknik ve mali teklifleri alınan Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars Demiryolu Projesi'nin birinci kısmını oluşturan Sivas-Erzincan Demiryolu Projesi etüd-proje ve mühendislik hizmetleri ihalesinde Altınok ve Enet ortak girişimi, ikinci kısmı oluşturan Erzincan-Erzurum ve üçüncü kısmı oluşturan Erzurum-Kars ihalelerinde ise Eser Müşavirlik ile Haziran 2006'da sözleşmeler imzalanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız