İsrail-Gazze hattında gerilim | Hamas'tan "Aksa Tufanı" operasyonu

İsrail-Gazze hattında tansiyon yükseldi. İsrail'in farklı noktaları, Gazze'den ateşlenen roketlerle hedef alındı. İsrail medyası, saldırıda en az 300 kişinin öldüğünü, yaralı sayısının 1000'i geçtiğini bildirdi. Ölenlerin arasında İsrailli üst düzey askerlerin de olduğu belirtildi. İsrail basını çatışmaların başından bu yana en az 750 İsraillinin kayıp olduğunu yazdı. Saldırıların ardından İsrail misilleme olarak "Demir Kılıçlar" operasyonunu başlattı. Gazze, İsrail'in saldırılarında 232 Filistinlinin hayatını kaybettiğini aktardı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, yedek askerleri göreve çağıran bir kararname imzaladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise İsrail'in Hamas'ın gizlendiği yerlere ulaşacağını ve Gazze halkına bu yerleri terk etmeleri gerektiğini söyledi. Gazze'ye sağlanan elektriğin kesildiği, yakıt ve mal girişinin yasaklandığı kaydedildi. Netanyahu'yu telefonla arayan Joe Biden, ABD'nin İsrail'in yanında yer aldığını ve Tel Aviv'in kendini savunma hakkını desteklediğini ifade etti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise bugün acil bir toplantı düzenleyecek.

Haberler NTV, Anadolu Ajansı 08.10.2023 - 08:32 Son Güncelleme : 08.10.2023 - 09:11

  • 1

    İsrail'in Gazze Şeridi'ne yakın bölgeleri, dün sabah erken saatlerde roket atışları nedeniyle çalan sirenlerle uyandı. 

    Dünya liderleri ve kurumları, Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD ve AB ülkeleri Hamas'ı kınarken, İsrail'e destek mesajları yayımladı. Başta Türkiye'nin olduğu birçok ülke taraflara itidal çağrısında bulunurken, İran ise Hamas'a desteğini açıkladı.

    DÜNYADAN GERİLİME TEPKİLER

  • 2
    İsrail ordusu, dün sabah saat 06.30'da ülkenin güneyindeki bölgelerde Gazze'den atılan roketler nedeniyle siren çaldığını duyurdu.
  • 3

    Bu duyurudan sonra Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" operasyonunu başlattıklarını açıkladı.

    Dayf, ilk aşamada İsrail'e 5 bin roket ve havan fırlattıklarını belirterek, "İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık." ifadelerini kullandı.

  • 4

    Bu duyurudan kısa süre sonra İslami Cihad Hareketi, yayımladığı bildiride Kassam ile hareket edileceğini açıkladı.

    İsrail ordusu da atılan roketlere karşılık Gazze'ye saldırı başlattığını duyurdu.

  • 5

    FİLİSTİNLİ GRUPLAR SİDEROT KENTİNE SIZDI

    Gazze'den atılan roketlerin şoku geçmeden İsrail'in Gazze Şeridi'ne yakın bölgede yer alan Siderot kentine Filistinli silahlı grupların sızdığına yönelik görüntüler sosyal medyada yer almaya başladı.

    Görüntülerde, yüzleri maskeli silahlı Filistinlilerin Siderot sokaklarında araçlarla dolaştığı, bazılarının İsrail güçleriyle çatıştığı yer aldı.

  • 6
    Bu görüntülerden kısa süre sonra İsrail ordusu yeni bir açıklama yaparak Gazze'den bir grup silahlı Filistinlinin İsrail topraklarına sızdığını belirtti, sınır bölgesine yakın yerleşimlerde ikamet edenlerden evlerinden çıkmamalarını istedi.
  • 7
    Sosyal medyada silahlı bazı Filistinlilerin paramotor ile Gazze'den İsrail'e geçtiği anları gösteren görüntüler de yer almaya başladı. Bunun yanı sıra İsrail'in Gazze sınırına ördüğü dikenli tellerin sökülüp çok sayıda silahlı Filistinlinin araç veya motosikletle İsrail tarafına geçtiği görüntüler de paylaşıldı.

    İsrail için Filistinlilerin Gazze'den sınırın karşı tarafına sızması yeni bir şok etkisi yarattı.
  • 8

    İSRAİLLİ YETKİLİLER UZUN SÜRE SUSKUN KALDI

    "Aksa Tufanı", İsrail'in son yıllarda yaşadığı en büyük şoklardan biri olarak değerlendiriliyor. Hem roket atışları hem de Filistinli grupların sınır bölgelerine yakın İsrail topraklarına sızmasına karşılık Tel Aviv yönetimi uzun süre sessizliğini korudu.

  • 9

    İSRAİL'DEN YEDEK ASKERLERİN GÖREVE ÇAĞRILMASI KARARI

    Sessizliği ilk bozan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant oldu. Gallant, roketlerin ateşlenmesinden yaklaşık 4 saat sonra yaptığı görüntülü açıklamayı sosyal medya hesabından paylaştı.

    Gallant paylaşımında, "Hamas'ın İsrail'e savaş başlatarak büyük bir hata yaptığını" söyledi. Savunma Bakanı, İsrail'in büyük çaplı olaylarda veya savaşlarda başvurduğu yöntem olan ülkedeki yedek askerlerin göreve çağrılması kararını da onayladı.

  • 10

    ÇOK SAYIDA İSRAİLLİ ASKER ESİR ALINDI

    Öte yandan Hamas, Gazze Şeridi'nin güneydoğusundaki İsrail'e ait Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı ile çevresindeki askeri noktanın ele geçirildiğini savundu. Sosyal medyada da esir alınan İsrail askerleri ve bazı sivillerin Gazze'ye getirildiğine ilişkin görüntüler dolaşmaya başladı. Filistinli gruplar, "Aksa Tufanı"nda çok sayıda İsrail askerinin esir alındığını açıkladı.

  • 11

    ELEKTRİKTEN SONRA GAZZE'YE AKARYAKIT VE MAL TEDARİKİ DE DURDURULDU

    Yediot Ahronot gazetesinin Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamaya dayandırdığı haberde, İsrail Güvenlik Kabinesinin düzenlediği toplantıda bir dizi karar alındığı belirtildi.

    Alınan kararların, Hamas ve İslami Cihad'ın uzun yıllar boyunca bir daha İsrail vatandaşlarını tehdit etmemesi ve onlara zarar vermemesi için elindeki askeri gücün yok edilmesini amaçladığı ifade edildi.

    Karar kapsamında Gazze'ye yakıt ve mal girişinin yasaklandığı kaydedildi.

    İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz de daha önce abluka altındaki Gazze Şeridi'ne sağlanan elektriğin kesilmesi talimatı vermişti.

  • 12
    Dün sabah saatlerinde Gazze'den roket atışları yoğun şekilde devam etti. Sınıra yakın bölgelerin yanı sıra başkent Tel Aviv ve Batı Kudüs'te de sirenler sık sık duyuldu.

    Gazze sınırına yakın Aşkelon, roket atışlarından en çok etkilenen yerleşim bölgelerinden biri oldu. Kentte roket isabet eden birçok noktadan dumanlar yükseldi.
  • 13

    "ÖZEL GÜVENLİK DURUMU" TÜM ÜLKE TOPRAKLARINI KAPSAYACAK

    İsrail Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın operasyonel değerlendirmelerin ardından “özel güvenlik durumunu” tüm İsrail topraklarını kapsayacak şekilde genişlettiği belirtildi.

    Açıklamada, böylece İsrail ordusunun sivillere güvenlik talimatları verebileceği ve gerekli durumlarda kamuya açık alanları kapatabileceği aktarıldı.
  • 14
    Ulusal Güvenlik Konseyi de resmi sitesinden yaptığı açıklamada, Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırıların ardından yurt dışındaki İsrail vatandaşlarına güvenlik tavsiyelerinin yeniden hatırlatıldığını kaydetti.

    Yurt dışına gidecek vatandaşlara seyahat uyarısı olmayan ülkeleri tercih etmeleri gerektiği belirtilerek, Yahudi dini bayramı kutlamaları ve tatil toplantılarının terör saldırılarının hedefi olabileceği vurgulandı.
  • 15

    İSRAİL, GAZZE'YE HAVA SALDIRISI BAŞLATTI

    İsrail ordusu, roket atışlarının başlamasından yaklaşık 4 saat sonra Gazze Şeridi'nde Hamas'ın askeri koluna ait hedeflere çok sayıda uçakla hava saldırısı başlattığını duyurdu. Bölgede bazı devlet binalarının da aralarında bulunduğu yerlerin vurulmasına ilişkin görüntüler yerel basında yer aldı.

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saatler sonra "Aksa Tufanı" sonrası yaşanan gelişmelere ilişkin görüntülü açıklama yayınladı. Netanyahu, "bunun bir operasyon veya karşılıklı saldırı değil, savaş olduğunu ve bu savaşı kazanacaklarını" ifade etti.

  • 16

    NETANYAHU, BIDEN İLE GÖRÜŞTÜ

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden'ın telefonda görüştüğü belirtildi.

    İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Netanyahu'yu telefonla arayan Biden, ABD'nin İsrail'in yanında yer aldığını ve Tel Aviv'in kendini savunma hakkını desteklediğini söyledi.

    Netanyahu'nun da Biden'a koşulsuz desteği için teşekkür ederek, "İsrail'in sonunda kazanacağı uzun sürecek, güçlü bir harekatın şart olduğunu" dile getirdiği aktarıldı.

  • 17

    EN AZ 300 İSRAİLLİ ÖLDÜ, 1500'DEN FAZLA KİŞİ YARALANDI

    İsrail medyasından yapılan son açıklamaya göre ölü sayısı en az 300 oldu. Yaralı sayısının da bin 500'den fazla olduğu ifade edildi.
  • 18

    GAZZE SINIRI'NA YAKIN BAZI BÖLGELERDE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

    Tel Aviv basınında yer alan haberlere göre, Gazze Sınırı'nın İsrail tarafından bazı noktalarda Filistinli gruplar ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

    Sabahki kadar olmasa da Gazze Sınırı'na yakın bölgelere yönelik roket atışlarının devam ettiği ve zaman zaman sirenlerin çaldığı belirtiliyor.

  • 19

    İSRAİL ORDUSU: GAZZE'DE HAMAS'A AİT 4 BÜYÜK BİNAYI VURDUK

    Ordudan yapılan yazılı açıklamada, savaş uçaklarının Hamas'la bağlantılı ofislerin yer aldığı ve üst düzey üyelerinin operasyon yürütmek için kullandığı öne sürülen yüksek katlı 2 binaya saldırı düzenlediği kaydedildi. Açıklamada, Hamas liderleri ve üyelerine ait ofisler ile Hamas bünyesindeki çeşitli oluşum ve birimlere ait olduğu iddia edilen büroların yer aldığı binanın "Filistin" adını taşıdığı kaydedildi.

    Gün içinde büyük 2 binanın daha vurulduğu hatırlatılan açıklamada, böylece Hamas için önemli 4 binaya saldırı düzenlenmiş olduğu ifade edildi.

  • 20
    Gazze'deki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm de yaptığı açıklamada, İsrail saldırılarında hedef alınan binaların askeri amaçlarla kullanıldığı iddialarını yalanladı.

    Bezm, İsrail ordusunun, savaş uçaklarınca hedef alınan binaların askeri amaçlarla kullanıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik cinayetlerini temize çıkarmaya ve kendini haklı göstermeye çalıştığını dile getirdi.
  • 21

    "İSRAİL'DE DURUM KONTROL ALTINDA DEĞİL"

    İsrail Ordu Sözcüsü, İsrail'de durumun henüz tam olarak kontrol altında olmadığını söyledi.

    Sözcü, "İsrail içinde Hamas üyeleri var, ülkenin güneyinde çatışmalar sürüyor" dedi.

  • 22

    NETANYAHU, KABİNE ÜYELERİ VE GÜVENLİK OTORİTELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

    Hamas'ın saldırılarına karşı İsrail hava ve karadan cevap vermeye devam ederken, Başbakan Netanyahu kabine üyeleri ve güvenlik otoriteleriyle toplantı yaptı.

    Toplantıda, İsrail'in sabahtan itibaren "savaşta olduğunu" ifade eden Netanyahu, "Öncelikli hedefimiz, topraklarımıza giren düşman unsurları temizlemek, saldırıya uğrayan yerleşim yerlerinde güvenlik ve huzuru tesis etmek. İkinci olarak Gazze Şeridi içinde düşmana feci bir bedel ödetmek. Üçüncü amacımız diğer cepheleri güçlendirmek. Böylece kimse bir hata içinde bu savaşa katılmasın." dedi.
  • 23

    "HAMAS'IN GİZLENDİĞİ HER YERİ ENKAZA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

    Netanyahu, televizyonda yaptığı son açıklamada yaşananların İsrail tarihinde görülmediğini söyledi.

    Bugünkü durumun bir daha tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Netanyahu, "Ordu, Hamas'ın canını acıtmak için tüm gücünü kullanacak. Hamas'ın toplandığı, gizlendiği her yeri sakat bırakıp enkaza dönüştüreceğiz." dedi.

    Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi sakinlerine seslenerek "Gazze sakinleri şimdi orayı terk edin çünkü her yerde tüm (askeri) gücümüzle harekete geçeceğiz." ifadelerini kullandı.

  • 24

    "KARA GÜNÜN İNTİKAMINI ALACAĞIZ"

    Hamas'ın İsrail bölgelerini "işgal ettiğini" savunan Netanyahu, şöyle devam etti:

    "Bu savaşı kazanacağız ama bedeli çok ağır. Bu hepimiz için zor bir gün. İsrail ordusu derhal Hamas'ın becerisini yok etmek için tüm gücünü kullanacak. Onları yıkım noktasına getireceğiz. İsrail'e ve vatandaşlarına yaşattıkları bu kara günün intikamını alacağız."

    İsrail ordusunun Gazze Şeridi çevresindeki yerleşim bölgelerindeki silahlı unsurları temizlediğini aktaran Netanyahu, bu bölgede "yerleşimden yerleşime evden eve ilerlediklerini" dile getirdi.

    Netanyahu, dünya liderleriyle İsrail'in bu harekatta hareket özgürlüğünü görüştüğünü söyleyerek, "bu savaşın vakit alacağını, zor olacağını ve kendilerini zorlu günlerin beklediğini ancak savaşı kazanacaklarını" sözlerine ekledi.
  • 25
    Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada "İsrail Güvenlik Kabinesi, İslami Cihad ile Hamas’ın askeri ve idari kapasitesini yok etme kararı aldı." denildi.
  • 26

    GAZZE HALKINA UYARI: SIĞINAKLARA GİDİN

    İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze halkına uyarıda bulundu.

    Paylaşımında "Hamas'ın saldırıları İsrail ordusunu Gazze'de harekete geçmeye zorluyor. Bu nedenle can güvenliğiniz için derhal yaşadığınız yerleri terk edin." ifadelerini kullanan Adraee, boşaltılması gereken bölgeleri de sıraladı.

    Buna göre, El-Mekusi bölgesi, Beyt Hanun ve Şucaiyye Mahallesi'nin doğu kesimi sakinlerinin Gazze kent merkezine, kuzey bölgesi, El-Bıreyc'in doğusu ve El-Meğazi'nin güney ve doğusundakilerin Gazze kent merkezinde bulunan kamplardaki sığınaklara, Büyük Absan ve Küçük Absan bölgesindekilerin Han Yunus kent merkezine, Refah'takilerin de Refah kent merkezindeki sığınaklara gitmesi istendi.

    Adraee ayrıca, yapılan durum değerlendirmesinin ardından, Gazze tümeninin kontrolü altındaki bölgenin kapalı askeri bölge ilan edildiğini ve buraya kesinlikle girilemeyeceğini belirterek, halktan bölgeye girmemelerini istedi.
  • 27

    HERZOG: HAMAS, İRAN'DAN ALDIĞI TALİMATLA SALDIRI BAŞLATTI

    İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise Hamas'ın İran'dan aldığı emir ve destekle İsrail'e karşı "sebepsiz kanlı bir saldırı" başlattığını belirterek, uluslararası topluma "Hamas ile müttefiki ve destekçisi İran'ı koşulsuz kınama" çağrısı yaptı.
  • 28

    232 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

    Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 232 kişinin öldüğünü, 1697 kişinin yaralandığını açıkladı.
  • 29

    HAMAS LİDERİ: BİR KAHRAMANLIK SAVAŞININ İÇERİSİNDEYİZ

    Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye yazılı açıklama yaptı. Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıya tepki olarak "bir kahramanlık savaşı" içerisinde olduklarını belirten Heniyye, "Bu tarihi anlarda, adı Mescid-i Aksa, kutsallarımız ve tutsaklarımız ve ana sebebi de Mescid-i Aksa'ya yönelik suç işleyen Siyonist saldırı olan bir kahramanlık savaşının içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

    Binlerce yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya saygısızlık ettiği son günlerde İsrail saldırganlığının zirveye ulaştığını belirten Heniyye, bu adımın Mescid-i Aksa üzerinde egemenlik kurmak için atıldığına ilişkin bilgileri olduğunu kaydetti.

  • 30
    Heniyye, Gazze'yi abluka altında tutan İsrail'in, Batı Şeria'da devam eden Yahudi yerleşimi ve saldırıların yanı sıra Gazze'ye ani bir baskın düzenlemeyi, bölge halkına yönelik saldırıları artırmayı planladığını belirtti.
  • 31

    HAMAS: ESİR ALINAN İSRAİLLİLER ARASINDA ÜST DÜZEY SUBAYLAR VAR

    Her iki tarafta da ölü ve yaralı sayıları artmaya devam ederken Hamas'tan kararlılık açıklaması geldi. Çok sayıda İsrailliyi esir aldıklarını ve bunlar arasında üst düzey subayların da olduğunu bildiren Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, Al Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada, "Elimizde İsrail'deki tüm esirlerimizin serbest kalmasını sağlayacak esirler var." dedi.
  • 32

    "HER SENARYOYA HAZIRIZ"

    Aruri, savaşa girdiklerini ve çok şehit verdiklerini, zafer için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Şiddetli saldırılara maruz kalabiliriz. Bazı kayıplara katlanacağız. Her senaryoya hazırız." ifadelerini kullandı.
  • 33

    NETANYAHU'YA "OLAĞANÜSTÜ HAL HÜKÜMETİ KURMA" ÇAĞRISI

    İsrail'de son dönemlerde eleştirilerin odağında olan ve zor günler geçiren Netanyahu'ya saldırıların ardından destek açıklamaları gelirken, ana muhalefet lideri ve eski Başbakan Yair Lapid, "ülkenin gireceği zor, uzun süreli ve karmaşık askeri harekatı" göz önüne alarak olağanüstü hal hükümeti kurmaya hazır olduklarını belirtti.

    Hükümetin "aşırıcı ve işlevsiz kompozisyonunu göz önüne alarak savaş yürütmenin imkansız olduğunu Netanyahu'nun bildiğini" ifade eden Lapid, İsrail'in profesyonel, tecrübeli ve sorumlu bir siyasi zümre tarafından yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

  • 34

    İSRAİL'İN HAVA SALDIRILARI SÜRÜYOR

    Hava saldırıları ve operasyonlarını sürdüren İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde konut ve ofislerin bulunduğu 14 katlı binayı bombaladı.

  • 35
    Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Gazze'nin merkezinde yer alan Er-Rimal semtinin Eş-Şüheda Caddesi'nde içinde bazı basın ofisleri ve şirketlerin ofislerinin de yer aldığı 14 katlı "Filistin" apartmanına saldırı düzenledi.
  • 36

    FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI ABBAS'TAN AÇIKLAMA

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail saldırıları karşısında Filistin halkının kendini savunma hakkının olduğunu söyledi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre Abbas, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna ilişkin gelişmeleri görüşmek üzere üst düzey sivil ve güvenlik yetkililerini Ramallah'ta topladı.

    Abbas toplantıda yaptığı konuşmada, Filistin halkının himaye edilmesinin zorunlu olduğunu belirterek, "İşgal güçleri ve yerleşimcilerin terörüne karşı Filistin halkının kendini koruma hakkı vardır." dedi. Filistin Devlet Başkanı, "İsrail işgali ve yerleşimci çeteler tarafından işlenen suçlara karşı Filistin halkı evlatlarının sebatı ve dirençle ayakta kalmaları için tüm gerekli unsurların sağlanması" talimatı verdi.
  • 37

    BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GÜVENLİK KONSEYİ ACİL TOPLANACAK

    Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bugün acil bir toplantı düzenleyeceği belirtildi.

    Konsey, "Filistin sorunu da dâhil olmak üzere Orta Doğu'daki durumu" ele alacak.

  • 38

    BM'DEN İSRAİL VE FİLİSTİN'E İTİDAL ÇAĞRISI

    Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, yaptığı yazılı açıklamada bölgede hızla artan gerginlikten çok ciddi endişe duyduğunu belirterek, iki tarafta da sivil kayıpların sayılarının yüzlere ulaştığına dikkati çekti.

    Martin Griffiths, "Şiddet hiçbir zaman çözüm değildir. Tüm taraflara, hemen çatışmaya son verme ve her yer ve zamanda sivilleri koruma çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullandı, aksi halde çok daha fazla kan döküleceği uyarısında bulundu.

  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44

    HAMAS: "İSRAİLLİ ESİRLERİN SAYISI NETANYAHU'NUN DÜŞÜNDÜĞÜNDEN KAT KAT DAHA FAZLA"

    Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, El-Aksa Televizyonu'na yaptığı açıklamada "Mescid-i Aksa'yı ve Filistinli esirleri savunmak amacıyla başlatılan "Aksa Tufanı" saldırısının devam ettiğini söyledi.

    Saldırı sebebiyle İsrail'in derin bir krizle karşı karşıya kaldığını aktaran Ebu Ubeyde, onlarca İsraillinin esir alındığını ve "İsrailli esirlerin sayısının Netanyahu'nun düşündüğünden kat kat fazla olduğunu" öne sürdü.

    Ebu Ubeyde, İsrailli esirlerin Gazze Şeridi'nin her yerinde mevcut olduğunu belirterek, İsrail Gazze halkına ne yapıyorsa aynısının İsrailli esirlere de uygulanacağını ifade etti.

    Netanyahu'nun tehditlerine işaret eden Ebu Ubeyde, "Önümüze çekirge gibi düşen, yüzlercesinin silahlarını ve tanklarını direnişçilerimizin önünde bırakıp kaçtığı orduyla mı bizi tehdit ediyorsunuz." ifadelerini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız