2020’nin İstanbul’u

İstanbul'un değerine değer katacak projeler

Haberler 20.11.2009 - 16:09

  • 1

    İstanbul'un 10 yıl sonrası...

    Şehrin geleceğini neler bekliyor? Herkes bu soruyu merakla bekliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, NTVMSNBC için kentin değerine değer katacak projeleri anlattı. Bakın İstanbullular'ın yüzünü neler güldürecek...
  • 2

    2020’nin İstanbul’u

    İstanbul nüfusu 16 milyonda tutulacak. 8 milyonu merkezde, 4'er milyonu da alt merkezlerde (Silivri ve Kartal) barınacak. Bu belirlemelerde hem deprem riski hem de donatı alanları göz önünde bulunduruldu.
  • 3

    2020’nin İstanbul’u

    Harem Otogarı, bulunduğu yerden kaldırılacak. Avrupa Yakası’nda Silivri, Selimpaşa ve Bahçeşehir kavşakları ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında Arıcılar’da; Anadolu Yakası’nda Kavacık, Ataşehir ve Kurtköy kavşaklarında şehirlerarası otobüslerin yolcu indirip bindirecekleri 7 adet cep otogarı yapılacak.
  • 4

    2020’nin İstanbul’u

    Atatürk Havalimanı artık İstanbul için yetersiz geliyor. Sabiha Gökçen’in de 2020’li yıllara kadar kapasite sınırına erişeceği öngörülüyor. Bu nedenle üçüncü bir havalimanına ihtiyaç var. Yer olarak ise Silivri-Gazitepe öngörüldü.
  • 5

    2020’nin İstanbul’u

    İşte havalimanının yapılması öngörülen Silivri-Gazitepe
  • 6

    2020’nin İstanbul’u

    Pendik-Güzelyalı Bölgesi’nde önerilen tersane bölgesinde sadece yatlar ve gezinti tekneleri üretilecek ayrıca sosyal ve kültürel tesisler açılacak.
  • 7

    2020’nin İstanbul’u

    İşte Pendik için öngörülen proje...
  • 8

    2020’nin İstanbul’u

    Kartal; Taksim, Levent, Maslak gibi merkezi iş alanlarına alternatif oluşturacak yeni bir merkezi alanı oluşturulacak.
  • 9

    2020’nin İstanbul’u

    Mimar Zaha Hadid, Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi için önemli bir proje ortaya koydu. İş ve konut kuleleri yer alan proje kapsamında; Kartal ve Pendik için geometrik şekillerde oluşan yeni bir mimari ağ ortaya konuluyor. İki yaka birbirine bağlanacak. Karayolu ve demiryolu bağlantıları ile konut alanlarını birbirine bağlayan yeni bir metropol oluşturuluyor. Karşılıklı büyük kuleler yapılacak. 2 bin 500 metrekareden 25 bin metrekare büyüklüğe kadar parseller olacak. Küçük binalardan büyük binalara doğru giden bir yapılanma olacak. Geometrik şekillerden oluşan değişik mimari parçalar birbiriyle birleşecek. Ağırlıklı iş kuleleri, az miktarda da konutlar olacak. Kültürel alan, opera evi, park, oteller, restoranlar, yat limanı ve marina yer alacak.
  • 10

    2020’nin İstanbul’u

    Celaliye-Kamiloba ve İkitelli’de 2 sağlık parkı yapılacak. Küçükçekmece’de önerilen sağlık parkı, tıp fakültelerinin ihtiyacı için kullanılacak. (Sağlık parkları; tam donanımlı hastane, ilgili fakülte ve yüksekokullar, araştırma geliştirme birimleri, sağlıklı yaşam ve rehabilitasyon merkezi ve bakımevinden oluşacak)
  • 11

    2020’nin İstanbul’u

    Avrupa Yakası’nda Avcılar, Selimpaşa ve Çanta; Anadolu Yakası’nda ise Ümraniye, Maltepe ve Tuzla-Orhanlı yeni ticaret, hizmet ve donatı fonksiyonlarının yer alacağı merkezler olacak.
  • 12

    2020’nin İstanbul’u

    Her iki yakanın kuzeyini lineer bir şekilde kat eden orman alanları ile Tekirdağ il sınırından başlayıp çoğunlukla Silivri-Çatalca bölgesinde yoğunlaşan tarım toprakları koruma altına alındı. İstanbul için koruma altına alınacak diğer önemli noktalar ise Terkos ve Kasatura arasındaki ekolojikbiyolojik çeşitlilik ve kıyı şeridi; Ağıldere ve Ağaçlı Kumulları; Gümüşdere (Kilyos) Kumulları; İstanbul Boğazı’nın ön ve geri görünümünde yer alan endemik bitkiler; Büyükçekmece ve Küçükçekmece Gölleri; Hadımköy ve Kemerburgaz arasındaki mera ve fundalıklar; Asya Yakası tepelikleri; Sahilköy ve Şile arasında kalan kumul ve ekolojik değerler, Ömerli İçme Suyu barajı etrafındaki endemik bitki örtüleri ile havza alanlarını birbirine bağlayan ekolojik koridor ve kuşaklar...
  • 13

    2020’nin İstanbul’u

    Yük hareketlerinin kente girmeden denizyolu ve demiryoluyla kente girecek lojistik bölgeler önerildi. Bu bölgeler; Kavaklı-Hadımköy, Ambarlı Liman Bölgesi, Pendik-Güzelyalı, Tuzla-Orhanlı, Ambarlı Limanı, Hadımköy Lojistik Bölgesi olarak belirlendi.
  • 14

    2020’nin İstanbul’u

    Endemik bitki türlerini barındıran bir HABİTAT Parkı yapılacak. Park, Ömerli Su Toplama Havzası'nda endemik bitki türleri ve biyolojik çeşitliliğin olduğu alanda önerilmiş olup; bölgenin sahip olduğu zengin su kaynaklarının, endemik türleri de içeren biyolojik çeşitliliğin koruma kullanma dengesi içinde varlığını devam ettirmesi öngörülüyor.
  • 15

    2020’nin İstanbul’u

    Küçükçekmece Gölü temizlenerek rehabilite edilecek. Karadeniz ile Marmara Denizleri arasındaki ekolojik koridordaki yeri korunacak.
  • 16

    2020’nin İstanbul’u

    Kentin kültür, turizm, finans ve ticaret fonksiyonları geliştirilecek. Üniversite ve özel sektör işbirliği ile küvezler, laboratuarlar, teknoparklar, bilim parkları gibi ortamların sayısı arttırılacak. Planda; Silivri (3 adet), Küçükçekmece (1 adet), Pendik (2 adet) ve Tuzla (1 adet) ilçelerinde 7 adet teknoloji geliştirme alanı yapılacak.
  • 17

    2020’nin İstanbul’u

    Kilyos Karadeniz Sahili gerisinde yer alan kullanım ömrü tamamlanmış Karadeniz kömür ocakları alanı ve sahil kesimi; kıyı rehabilite alanı olarak gösterildi. Gümüşdere-Yeniköy arasındaki bu alanlar rehabilite edilecek, İstanbulluların günübirlik gezi rotaları arasında yer alacak.
  • 18

    2020’nin İstanbul’u

    Topkapı, Kağıthane, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa bölgelerinde ticaret ve hizmet sektörüne geçiş olanakları değerlendirildi. Yeni organize sanayi bölgelerine planda yer verilmedi. Bunun yerine organize sanayi bölgeleri, insan ve çevre sağlığını tehdit etmeyecek şekilde yeniden yapılandırılacak. İstanbul’da kalacak sanayi, ileri teknoloji ile üretim yapan sanayiye dönüştürülecek.
  • 19

    2020’nin İstanbul’u

    Avrupa Yakası’nda Silivri-Büyükçekmece Gölü aksında D–100 ve TEM otoyolları arasında kalan bölgede, Silivri’nin batısında Değirmenköy ve Çanta’da, Hadımköy’de ve Küçükçekmece Gölü’nün kuzeyinde Kayabaşı ve Ispartakule bölgelerinde; Anadolu Yakası’nda ise Maltepe, Orhanlı, Şile ve Ağva’da gelişme ve faaliyet alanları yapılacak.
  • 20

    2020’nin İstanbul’u

    Kültür turizmi, ekolojik turizm, günübirlik rekreasyon alanları ve doğa turizmi kentin tamamına yayılacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız