Idris Elba James Bond rolünü reddetti (İkonik rolleri geri çeviren oyuncular)

Uzun zamandır adı yeni ‘James Bond’ olarak geçen Idris Elba, başka yaratıcı işlere hazırlandığı gerekçesiyle rolü reddedince, kariyerinin en büyük fırsatını kaçıran oyunculara eklenen son isim oldu. Elba, ikonik bir rolü geri çeviren tek oyuncu değil. Leonardo Dicaprio’suz bir Titanic veya Keanu Reeves’siz bir Matrix düşünebilir misiniz? İkonikleşen bazı rolleri bir başka oyuncunun oynama ihtimali size çok uzak gelse de şimdi sıralayacağımız rolleri tamamen farklı oyuncular oynayacaktı. İşte reddettikleri rollerle birçok ödül fırsatını kaçıran ünlü Hollywood oyuncuları...

Haberler ntv.com.tr 16.08.2022 - 15:01 Son Güncelleme : 16.08.2022 - 15:02

  • 1

    Uzun zamandır adı yeni ‘James Bond’ olarak geçen Idris Elba, bu ikonik rolü elinin tersiyle itti. Daniel Craig’in beş kez üstlendiği ve artık veda ettiği rol için Bond serisinin yapımcısı Barbara Broccoli 49 yaşındaki Elba’yı istedi, ancak oyuncuya yakın kaynaklara göre Elba başka yaratıcı işlerle ilgilenmek istediği için rolü kabul etmedi.

  • 2

    Filmin yapım ekibinin Craig'in ardından uzun süredir üzerinde durduğu bir isim olan Elba, ‘007’ rolüne sıcak bakmadığı mesajını vererek ikonik bir rolü reddeden son aktör oldu. Elba gibi pek çok oyuncu kendisine gelen rolleri reddedince, daha sonra ikonikleşen karakterleri başka oyunculara kaptırıp hayatının fırsatını kaçırmış oldu.

    İşte ikonik rolleri fırsatlarını kaçıran oyuncular...

  • 3
    Being the Ricardos filmi için Cate Blanchett veya Nicole Kidman düşünülmüştü. İki Avustralyalı oyuncunun karşı karşıya geldiği Lucille Ball rolü sonuç olarak Kidman’a gitti. Kidman bu rolüyle, 2022 Altın Küre Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.
  • 4

    2016 yılına damgasını vuran La La Land filmini reddeden İngiliz oyuncu Emma Watson, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü Emma Stone’a kaptırdı. Aynı yıl  ‘Güzel ve Çirkin’de rol alan oyuncu, Stone’a Oscar kazandıran bu  rolü reddetmek zorunda kalmıştı.

  • 5
    Romantik türündeki filmlerle bilinen ABD’li oyuncu Rachel McAdams, Şeytan Marka Giyer filmindeki Andy rolünü ‘üç kere’ reddetmişti. The Notebook ve Mean Girls filmlerinden sonra popüler film türlerinden uzaklaşmak istediğini belirten oyuncunun rolü Anne Hathaway’in oldu.  Film, Oscar Ödülleri’nde iki adaylık kazandı.
  • 6
    Top Gun filmindeki Pete ‘Maveric’ Mitchell rolü ilk olarak şu sıralar Stranger Things dizisinde yer alan Matthew Modine’ye teklif edilse de rol, Tom Cruise’un oldu. 1986 yılında büyük bir fenomen haline gelen Top Gun, birçok ödülde adaylık kazanırken 2022 yılında gelen devam filmiyle gişede büyük başarı yakaladı.
  • 7

    Saturday Night Live ile tanınan Maya Rudolph’a, Killing Eve filminde Eve rolünü oynaması için teklif götürülmüştü. Ancak o sırada Avrupa’da yaşamasını gerektiren bu rolü reddetmek zorunda kalan oyuncu yerine Sandra Oh seçildi. Oyuncu 2019 Altın Küre Ödülleri’nde televizyon kategorisinde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünün sahibi oldu.

  • 8
    Ünlü Çinli oyuncu Jackie Chan’e, Everything Everywhere All at Once filminde rol alması için teklif götürülse de Chan rolü kabul etmedi. Michelle Yeoh’ün devraldığı film, 80 milyon dolar ile yüksek bir gişe başarısı sağlarken eleştirmenlerden iyi yorumlar aldı.
  • 9
    90’ların ünlü dizisi Friends’deki Rachel rolü ilk olarak Courteney Cox’a teklif edilmişti. Ancak kendini Monica karakterine daha yakın hisseden oyuncu, Rachel rolünü Jennifer Aniston’a kaptırdı. Aniston, bu rol ile Emmy Ödülü kazandı.
  • 10
    ABD’li oyuncu Matthew Broderick, Breaking Bad’deki Walter White rolünü Bryan Cranston’a kaptırdı. Cranston, fenomen haline gelen bu rol ile Emmy Ödülleri’nde 4 kere ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü kazandı.
  • 11

    Julia Roberts, Kör Nokta filmindeki Leighh Anne rolüne hayır diyerek rolün Sandra Bullock’a gitmesine neden olmuştu. Bullock, 2010 Oscar Ödülleri’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünün sahibi oldu.

  • 12

    Kariyeri boyunca pek çok kült filmde rol alan Denzel Washington, Michael Clayton filmindeki başrolü George Clooney'e kaptırdığı için pişman olduğunu birçok kez dile getirmişti. Film, Oscar'da birçok dalda aday oldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız