Az malzemeli ve sağlıklı sonbahar çorbaları

Bal kabağı, karnabahar, havuç gibi sonbaharda kolay ulaşabileceğiniz sebzelerle yapabileceğiniz 3 lezzetli ve sağlıklı çorba tarifi...

Haberler 19.10.2022 - 13:53

  • 1

    BAL KABAĞI ÇORBASI

    Malzemeler

    1 orta boy soğan

    1 baş karnabahar

    3 yemek kaşığı zeytinyağ

    Yapılışı

    Küp küp doğranmış soğanları yağda hafif pembeleşinceye kadar pişirin. birkaç parçaya bölüdüğünüz karbanaharı içine atıp 4,5 bardak su doldurun. 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin. 15-20 dakika pişirdikten sonra karnabaharları blendır yardımıyla pürüzsüz hale getirin.  

  • 2

    BAL KABAĞI ÇORBASI

    Malzemeler

    3 dilim bal kabağı

    1 adet havuç

    1 adet patates

    1 adet soğan

    3 diş sarımsak

    Sıvı yağ

    1 su bardağı süt

    Yapılışı

    Kabakları küp şeklinde doğrayın. Tencereye 2 litre su ile birlikte koyup rendelenmiş patatesi ilave edin ve kaynatın. Rendelenmiş havuç, küp küp doğranmış soğan ve sarımsağı tavada sıvı yağı ile kavurun ve tencereye ilave edin. Tuz da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Karışımı blendırdan geçirdikten sonra bir bardak süt ekleyin. BU şekilde beş dakika daha kaynatın. 

  • 3

    HAVUÇ ÇORBASI

    Malzemeler

    3 adet orta boy havuç

    1 adet büyük boy soğan

    1 diş sarımsak

    Yarım su bardağı pirinç

    1 yemek kaşığı sıvı yağ , 1 yemek kaşığı tereyağ

    Yapılışı

    Soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda soteleyin. İçine, birkaç parçaya böldüğünüz havuçları ve yarım su bardağı pirinci ve sarımsağı atın. 5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp kaynatmaya devam edin. Havuçlar iyice yumuşayıp pirinçler pişince çorbayı pürüzsüz hale getirin. İçine bir çay kaşığı tuz ekleyebilirsiniz. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız