Edirne'de padişahların misafirlerine ikram ettiği tatlılar bayram için hazırlanıyor
Edirne'de şekerlemeciler, bayram sofralarını Osmanlı'dan miras lezzetlerle tatlandırmak için mesailerini artırdı.
Haberler Anadolu Ajansı 27.04.2022 - 13:49
-
Bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden badem ezmesi, Kavala kurabiyesi, kallavi kurabiye, lokum kıvamındaki luk-u ala, alüyyül ala ile deva-i misk helvası gibi tatlıları üreten şekerlemeciler, asırlık lezzetleri geleneksel yöntemlerle yaşatıyor.
-
-
Padişahların misafirlerine ikram ettiği geleneksel lezzetler Ramazan Bayramı için ustaların ellerinde hazırlanıyor.
-
Edirneli şekerleme ustası Arif Meriç, insanlığın Covid-19 salgını nedeniyle sıkıntılar çektiğini söyledi. Sıkıntıların bu yıl sıfıra kadar indiğini belirten Meriç, "Hem müşterilerimiz gelmeye başladı hem de bizler ziyaretlerimize başladık. Tatlıcıların da yüzü gülmeye başladı" dedi.
-
-
Osmanlı'dan miras tatlılar yaptıklarını anlatan Meriç, şunları kaydetti:
"Edirne'mizin badem ezmesi, deva-i misk helvası, luk-u ala, luk-u leziz, hatta unu, tuzu, yağı olmayan kallavi dediğimiz kurabiyemizi hazırlıyoruz. Bayramda misafirlere ikram edebileceğimiz, tarihimizden gelen lezzetleri yapıyoruz. Hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Gelen siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz."
-
Meriç, siparişlerinin bayram dolayısıyla iki katına çıktığına işaret ederek, "Dünyanın her yerinden siparişler alıyoruz. Yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bayramda da tatlı yiyelim tatlı konuşalım, herkese iyi bayramlar diliyorum" diye konuştu.
-