Şanlıurfa'nın tepsi kebabı coğrafi işaretle tescillendi

Gastronomi şehri Şanlıurfa’nın vazgeçilmez yemeklerinden biri olan tepsi kebabı tescillendi. 

Haberler İHA 09.08.2022 - 15:29 Son Güncelleme : 09.08.2022 - 16:23

  • 1

    Şanlıurfa'nın yöresel yemeklerden Urfa tepsi kebabı, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.

    Tepsi kebabı ile birlikte kentin tescilli yemek sayısı 38’e yükseldi.

  • 2
    Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borası başvurusu ile aralarında çiğ köfte, soğan kebabı, lahmacun, tirit, ciğer kebabı, şıllık tatlısı, sadeyağı, patlıcanlı kebabının ve tepsi kebabının da bulunduğu 38 ürün, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.
  • 3

    NASIL YAPILIYOR?

    Tepsi kebabı; kuyruk yağının zırhla çekildiği kuzu eti ve patlıcan ile hazırlanıyor. Tepsiye dizilen et ve patlıcanlar taş fırınlarda pişirilerek yemeye hazır hale getiriliyor. Taş fırında pişirilen tescilli tepsi kebap, Urfa isotu ve lavaş ekmek ile servis ediliyor.

  • 4

    “LEZZET VE GASTRONOMİDE 12 BİN YILLIK SÜREÇ”

    Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Şanlıurfa mutfakta da tarihin sıfır noktasıdır. 12 bin yıllık bir süreç, lezzetleri çok daha fazla geliştirmiş. Dünyada mevcut lezzetleri daha fazla toplamış, daha fazla karışımlar haline getirmiş, bu 12 bin yıllık tarihin sonucudur. Bu süreç Şanlıurfa’yı lezzet ve gastronomi şehri haline getirmiştir" diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız