16.Contemporary Istanbul’un ön izlemesine yoğun ilgi

16.Contemporary Istanbul, Tersane İstanbul’da 5 ve 6 Ekim’deki ön izleme günleri ile başladı. Contemporary İstanbul’un 16. Edisyonu ön izleme günlerinde büyük bir ilgiyle karşılandı. 9500 m2 kapalı ve 10.000 m2 açık alanda, 47 galeri, 11 kurum, 436 sanatçı ve 1240 sanat eserine ev sahipliği yapan Contemporary Istanbul, ön izleme günleri ile birlikte 10 Ekim Pazar akşamına kadar devam edecek. 

Haberler 07.10.2021 - 16:02

  • 1
    5 EKİM’DEKİ ÖN İZLEMEDEN NOTLAR

    16. Contemporary Istanbul ön izlemenin ilk günü, Türkiye Turizm ve Tanıtım Geliştirme Ajansı-TGA’nın desteği ile uluslararası basın için yapılan basın toplantısı ile başladı. İngiltere, Rusya, ABD, İsviçre, Hollanda ve Almanya’dan fuar için TGA ve CI davetiyle İstanbul’a gelen 30 basın mensubunun katıldığı basın toplantısında Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, uluslararası basın mensuplarına, CI ve İstanbul’un geleceğini anlatan kısa bir sunum ve konuşma yaptı.


  • 2
    Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın konuşması ile devam eden program, Prof. Dr. Marcus Graf’ın rehberliğinde yapılan fuar gezisi ile devam etti. 16. Edisyon için İstanbul’a gelen gazeteciler 3 günlük program dahilinde Atatürk Kültür Merkezi, Istanbul Resim ve Heykel Müzesi, Arter, Mesher ve Contemporary Istanbul Vakfı’nın Fişekhane’de bulunan sanat alanı Cocoon’u ziyaret etti.


  • 3
    Geliri Tohum Otizm Vakfı’na bağışlanacak 14 kadın sanatçının eserlerinin yer aldığı Akrasia Sergisi alanı Tohum Otizm Vakfı davetlerine ev sahipliği yaptı.

    Dünyaca ünlü Mimar Emre Arolat ve sanatçı Sıtkı Kösemen ile özel bir söyleşi gerçekleştirildi.


  • 4
    6 EKİM’DEKİ ÖN İZLEMEDEN NOTLAR

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat fuarı ziyaret ettiler. Yaklaşık 2,5 saat fuarda kalan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm galeri ve sergi alanlarını büyük bir ile gezdi. Galerilerden eser ve sanatçıları ile ilgili bilgi alan İmamoğlu, sanatsever ve sanatçılarla da fikir alışverişinde bulundu.

    Türkiye’nin önde gelen caz müzisyenleriyle çalışan ve yurt dışındaki festivallerde sahne alan İpek Dinç, caz standartlarını dünya müziğinin farklı türleriyle birleştiren Standards grubuyla 31. Akbank Caz Festivali kapsamında Tersane İstanbul’un büyüleyici atmosferinde 16. Contemporary Istanbul’da sahne aldı. Piyanoda Coşkun İnsel, bas gitarda Gerhard Lutz, davulda Mertcan Bilgin ve tenor saksafonda Alp İnsel’den oluşan Standards ve vokalde İpek Dinç, sanatseverlere unutulmaz, keyif dolu anlar yaşattı.


  • 5
    SANATSEVERLER NELER GÖRECEK?

    Tersane İstanbul’a gelecek sanatseverler, 30 sanatçının büyük ölçekli iş ve heykellerinin yer aldığı -The Yard- açık alan yerleştirmesinde, ölçekli işler üretmek için kumaşı tercih eden Rachel Hayes’in enstalasyonunu, sanatın sürdürülebilirliğine dikkat çeken – Gelecek için Bayraklar- sergisini, 100 yaşındaki heykelci : İlhan Koman sergisini, 15 kadın sanatçının yer aldığı Akrasia sergisini, Sıtkı Kösemen – Dönüşümler Sergisi ile 1970’lerden başlayan siyah-beyaz Bodrum fotoğraflarını, Burhan Doğançay ile Ekrem Yalçındağ’ın eserlerinin birbirlerine dokunuşları sergisini hafta boyunca fuar alanında görme fırsatı bulacak. Ayrıca 31. yaş gününü kutlayan Akbank Caz Festivali kapsamında Tersane İstanbul’daki fuar alanında caz konserleri de yapılacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız