Alzheimer teşhisi konulan Tony Bennett sahnelere veda etti

Müziğin yaşayan efsanevisi Tony Bennett, sahneden emekli oldu. Alzheimer teşhisi konulan 95 yaşındaki ünlü müzisyen, en son geçen hafta Lady Gaga ile konser vermesinin ardından veda etti.

Haberler 16.08.2021 - 09:37

  • 1

    Müzik dünyasının efsanevi ismi Tony Bennett, 95 yaşında sahnelerden emekli oldu. 80 yılı aşkın bir süredir sahneye çıkan Amerikalı popüler müzik, klasik pop ve caz şarkıcısı Bennett'in sağlık sorunları sebebiyle artık konser veremeyeceği öğrenildi. 

  • 2
    Haberi, sanatçının 40 yıldan uzun bir süredir menajerliğini yapan oğlu Danny Bennett açıkladı. Variety dergisine konuşan Danny Bennett, "Başka konser olmayacak. Bizim için çok zor bir karardı ancak doktorların kesin uyarısı geldi" dedi.
  • 3
    Bennett'in eşi Susan'ın da sanatçının sahneden uzaklaşmasını desteklediğini sözlerine ekleyen Danny Bennett, kalan 2021 konserlerini iptal etmek için aldıkları 'zor kararın' doktorların talimatıyla verildiğini belirtti.
  • 4

    Sanatçı, Alzheimer hastalığına rağmen konser vermeyi sürdürse de oğlu Danny Bennett, turneye çıkmanın sanatçıyı yorduğunu belirtti. Danny Bennett açıklamasında, “Sorun şarkı söylemesinde değil, seyahat etmesinde. Şu anda konser vermek onun için çok fazla, çok yoruluyor. Örneğin onun sahnede düşmesini istemeyiz. Onun şarkı söyleyemeyecek olmasından endişe etmiyoruz, onun fiziksel durumundan endişe ediyoruz. O, 95 yaşında" ifadesini kullandı.

  • 5

    Perşembe günü Tony Bennett, New York'taki Radio City Music Hall'da Lady Gaga ile sahneye çıkmıştı. Bu, efsanevi müzisyenin veda performansı oldu. 

    1926 yılında doğan Bennett, 95'inci doğum gününü 3 Ağustos'ta kutlamıştı. II. Dünya Savaşı gazisi olan Bennett, pop ve caz müzik alanında efsaneleşmişti. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız