Anavatanlarından ezgileri dünyaya sevdiren sanatçılar

Onlar ülkelerinin ezgilerini yaratıcı yeniliklerle dünyanın dört bir yanındaki müzikseverlerle buluşturdular. İşte anavatanlarının müziklerini dünya çapında üne kavuşturan müzisyenler...

Haberler DW Türkçe 17.08.2017 - 16:19

  • 1
    Carlos Santana: Rock ve Latin buluşması

    Meksika doğumlu ünlü gitarist ABD'de büyüdü. Sanatçı, 1969'da Woodstock Festivali'nde uluslararası üne kavuştu. O tarihten bu yana da dünyanın dört bir yanında müzikseverleri büyülemeye devam ediyor. Santana'nın gitarında Latin enstrümanları, Afro-Beats ve Blues'a kayan sololar doğal bir uyum içinde hayat buluyor.
  • 2
    Buena Vista Social Club: Küba'nın geleneksel Son müziği

    1996'da Küba'ya seyahat eden Blues efsanesi Ry Cooder, uzun süre önce unutulmuş müzisyenleri arayıp buldu. Kübalı yeteneklerle seslendirdiği parçalar dünyada adeta bomba etkisi yarattı. Böylece Salsa, Bolero, Danzón, Guajira ve Criolla'nın atası sayılan ''Son'' müzik türü ile yorumladıkları eski parçalarla dünya çapında üne kavuştular.
  • 3
    Bob Marley: Reggae

    Jamaikalı ünlü şakıcı, şarkı yazarı ve gitarist 1981'de erken yaşta aramızdan ayrılışının ardından da dünya müziğini etkilemeye devam etti. 1984'te ölümünden sonra yayınlanan albüm ''Legend'' hala tüm zamanların en çok satan raggae albümü olma özelliğini koruyor. Marley'in müziği aynı zamanda Jamaika'da bir dini hareket olan Rastafari'nin tüm dünyada tanınmasını sağladı.
  • 4
    Luis Fonsi ve Daddy Yankee: Reggaeton

    Porto Riko'lu müzisyenler Luis Fonsi ve Daddy Yankee, adada doğan Reggaeton müziğini yalnızca komşularına değil, tüm dünyaya duyurdu. Karayip ritmleri ve Latin enstrümanlarıyla, sınır tanımayan şarkı sözleriyle bu müzik türü, 1990'larda bir ''Underground Sound'' olarak ortaya çıktı. 2000'lerin ortalarından itibaren de uluslararası müzik piyasasını fethetti.
  • 5
    Umm Kulthum: Arap müziği

    Doğum yılı konusunda türlü spekülasyonlar olan Mısırlı sanatçı Kulthum, 1975'teki ölümüne dek Arap müziğinin uluslararası arenada önde gelen temsilcilerinden biri oldu. Sanatçı dünya çapında 80 milyon plak satışına ulaştı. Fransa eski Cumhurbaşkanı De Gaulle'in hitap şekliyle ''The Lady'' şarkılara kattığı duygusal ve tutkulu yorumla müzikseverleri büyüledi.
  • 6
    Ravi Shankar: Klasik Hint müziği

    1920'de Varanasi'de doğan Shankar, 18 yaşında sitar çalmaya başladı. Ünlü virtüöz 1950'li ve 1960'lı yıllarda Avrupa ve Amerika kıtasında turneye çıktı. Birçok müziksever Shankar'ın sayesinde klasik Hint müziğiyle tanıştı. Müzisyen, aralarında George Harrison ve Beatles'ın de olduğu birçok müzisyeni de etkiledi. Ayrıca Shankar'ın sayesinde birçok Hint enstrümanı pop müzikte popüler hale geldi.
  • 7
    Ali Farka Touré: Mali'den Blues tınıları

    Şarkıcı kimliğinin yanı sıra çok sayıda enstrüman çalan Touré, Afrika'nın en ünlü müzisyenlerindendi. Onu bu üne kavuşturan ise ülkesi Mali'nin geleneksel müziğini anavatanı Blues ile harmanlaması oldu. Kuzey Amerikalı Jazz müzisyenleri ile ortak çalışmalara imza atan sanatçı, farklı Batı Afrika dillerinde şarkılar yorumladı. İki Grammy ödülünün sahibi olan Touré, 2006'da hayatını kaybetti.
  • 8
    Psy: K-pop

    Güney Koreli sanatçı Psy, 2012'de ''Gangnam Style'' ile Kore Pop'unu tüm dünyaya tanıttı. Şarkının videosu YouTube'da 2,9 milyondan fazla izlenirken, parçaya eşlik eden dans figürleri dünyada yeni bir akım başlattı. Birçokları için Korece sözlerin Tekno, Elektro ve Pop ile harmanlandığı bu müzik türü oldukça yeniydi. Ritmin cazibesine dönemin BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon da karşı koyamamıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız