Beyoğlu Sahaf Festivali başladı

Beyoğlu Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali, Taksim Meydanı'nda kurulan alanda başladı.

Haberler Anadolu Ajansı 28.10.2016 - 10:16 Son Güncelleme : 28.10.2016 - 10:19

  • 1

    BİLİM İNSANI ANLAMINA GELİYOR

    Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen Beyoğlu Sahaf Festivali'nin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Sahaf, rütbesi tarif edilmemiş, bilim, kültür insanları anlamına geliyor. Sahaf dediğimizde, yanına gidip merak ettiğiniz konuyu söylediğinizde son 50-100 yıl içerisinde o konuyla ilgili kimin ne yazdığını size söyleyebilecek bulup getirtecek ve bilimsel, kültürel sohbeti yapabilecek yetkinlikteki insandan bahsediyoruz. Sahafların tek alanı kitap değil, tarihe taalluk eden, efemerası, kartpostalı, taş plağı, yazılı sözlü tarih, kültürümüzü ifade eden her ne varsa, hepsiyle ilişki kurabilmiş insanlar" dedi.
  • 2

    ÇOK ÖZEL KİŞİLER

    İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın da kültür denildiğinde birinci sırada kitabın geldiğini belirterek, "Sahaflar kitapla hemhal olmuş, içini bilen, dokunmuş kişiler. Çok özel kişiler, tabii buradakiler 'bize çok özel diyorsunuz ama kıymet veriyor musunuz?' demesinler. Biliyorum ki Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın kapısı her daim açık. Biz Cağaloğlu'ndayız, bizim de kapımız kendilerine her daim açık. Onlarla bir arada olmaktan çok mutlu oluruz" dedi.
  • 3

    70 SAHAF YER ALIYOR

    Açılışın ardından Sahaflar Ritim Gösterisi gerçekleşti. Festivalde, Türkiye'nin çeşitli illerinden 70 sahaf yer alıyor. Festivalde, asırlık kitapların yanı sıra, tarihe tanıklık eden dergiler, Osmanlı Türkçesi belgeler, eski fotoğraflar, film ve tiyatro afişleri, nadide levhalar, mektuplar, kartpostallar ve özel koleksiyonlar görülebilecek.
  • 4

    YAZAR-OKUYUCU BİR ARAYA GELECEK

    On binlerce kitabın okuyucuyla buluşacağı festivalde, ünlü yazarlar da düzenlenecek çeşitli etkinliklerde okuyucularla bir araya gelecek.
  • 5

    6 KASIM'DA SONA ERECEK

    Festival, 6 Kasım'da sona erecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız