Çin'de 500'den fazla sinema tekrar açıldı

Corona virüs salgını sayılarında ciddi düşüş gösteren Çin'de 500'den fazla sinema kapılarını yeniden açtı. Şimdilik eski popüler filmlerin gösterildiği salonların yüzde 95'i ise hala kapalı.

Haberler 24.03.2020 - 08:53

  • 1

    Çin'deki corona virüs tehdidi ortadan kaybolmaya başlarken ülkede 500'den fazla sinema salonu yeniden açıldı. Devlet medyası CGTN geçtiğimiz cuma itibarıyla 486 salonun faaliyete açıldığını bildirdi. Pazartesi günü ise bu sayının 507'ye yükseldiği açıklandı.

  • 2
    Sinemaların yeniden açılmaya başlamasına rağmen halk, bu tür ortak kamusal alanlara girerek risk alma konusunda isteksizlik gösteriyor.
  • 3

    Variety, ülke genelindeki bilet satışlarının 2 bin doların (yaklaşık 13 bin TL) altında olduğunu bildirdi.

  • 4

    Çin'in Hong Kong sınırındaki iki kalabalık kıyı bölgesi Fujian ve Guangdong'da tek bir bilet satılmadı. Sinemalar şu anda yeni çıkan filmlerdense gişe rekortmeni eski filmleri gösteriyor.

  • 5

    Ülkenin önde gelen distribütörü China Film Group ve gelir paylaşımı şartlarına göre ithal edilen tüm Hollywood filmlerinin resmi distribütörleri geçtiğimiz hafta, katılımcıların tüm gelirlerini koruyacaklarını bildiren bir liste yayınladı.  Halihazırda mevcut olan filmlerin çoğu, riski en aza indirmeyi amaçlayan yeni ve popüler Çin filmlerinin yeniden gösterimi olacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız