Dünyanın en göz alıcı müzeleri

Fransa'dan Brezilya'ya, Rusya'dan Katar'a mimarisi ve iç tasarımlarıyla dünyanın en güzel müzeleri...

Haberler ntv.com.tr 14.10.2016 - 17:18

  • 1

    Musee d’Orsay, Fransa

    Musee d’Orsay, 1986 yılında Paris'te Beaux-Arts trens istasyonu ve otelinin yerine kuruldu. Cam tavanlı yapısıyla dikkat çeken müze, 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın başlarında üretilen sanat eserlerine ağırlık veriyor.
  • 2

    Guggenheim, İspanya

     İspanya'nın Bask bölgesinde, Bilbao şehrinde bulunan, modern sanat müzesi 1997'de açıldı. Amerikalı mimar Frank Gehry'nin yarattığı Nervión Nehri üzerindeki yapı, cam ve kireçtaşından yapılmış titanyum dalgaları şeklinde inşa edilmiş. 

  • 3

    Oscar Niemeyer, Brezilya

    2002 yılında açılan müzenin bir diğer adı "göz". Dev bir göze benzeyen mimarisiyle bu müze, efsanevi Brezilyalı mimar Oscar Niemeyer tarafından 95 yaşındayken tamamlandı. Müzeye, mimarının adı verildi.
  • 4

    British Museum, İngiltere

    Londra'da bulunan müzenin, neo-klasik tarzdaki çekirdek yapısını Robert Smirke tasarladı. 1852 yılında açılan müzenin cam tavanlı avlusunu Foster and Partners yarattı. Bu avlu, Avrupa'nın en büyük müze avlusu olma özelliği taşıyor.
  • 5

    Royal Ontario, Kanada

    İçinde altı milyondan fazla eser barındıran Toronto'daki müze, Kanada'nın en büyük müzesi olma özelliği taşıyor. Orijinal 20. yüzyıl yapısına, Studio Daniel Libeskind'in yeni giriş tasarımı ile 2007 yılında açıldı. Cam ve alüminyumdan oluşan piramitlerile müze, Toronto'nun 21. yüzyıldaki yeni sembolü olarak kabul edilse de 2009 yılında "dünyanın en çirkin binaları" listesine sekizinci sıradan girdi.
  • 6

    Museo Soumaya, Meksika

    1994 yılında açılan müze, ikinci defa, 2011 yılında, mimar Fernando Romero tarafından tasarlanıp açıldı. 16 bin altıgen alüminyum çiniyle kaplı, altı katlı müze, Fransa dışında dünyanın en fazla Rodin eseri barındıran müzesi olma özelliği taşıyor.
  • 7

    Hermitage, Rusya

    Dünyanın en büyük ve en eski müzelerinden biri olan Hermitage, St Petersburg'da bulunuyor. 1764 yılında açılan müze, üç milyonun üzerinde eser barındırıyor. Müze olmadan önce Rus Çarı'nın evi olan Hermitage, Francesco Bartolomeo Rastrelli tarafından barok tarzda tasarlanmış.
  • 8

    Museum of Islamic Art, Katar

    Katar'ın başkenti Doha'da 2008 yılında açılan müze, Pritzke ödüllü mimar IM Pei tarafından tasarlandı. 91 yaşındaki mimar, altı ay boyunca Arap dünyasını gezerek mimari ilham malzemeleri topladı. Beş katlı, kireçtaşından yapılmış müze, 1400 yıllık İslam eserlerini barındırıyor.
  • 9

    Vatican, İtalya

    Müze, 16. yüzyılda Papa II. Julius tarafından açıldı. 52 galerisi olan müze, dünyanın en büyük müzelerinden biri olarak kabul ediliyor. Raphael, Titian ve Caravaggio gibi sanatçıların eserlerini barındıran müzenin içi, Perugino ve Botticelli gibi sanatçılar tarafından dekore edildi. Tavanlarını ise Michelangelo resimledi.
  • 10

    National Museum of Art, Japonya

    Osaka şehrinde bulunan müze, 1970'lerde tahrip olduktan sonra César Pelli tarafından yeniden tasarlanarak 2004 yılında açıldı. Müze, cam ve çelikle tasarlanmış dış  yapısı ile dikkat çekiyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız