Serhat Kılıç: "Dünyanın ilk ve tek çekik gözlü Mozart’ıyım"

Öykü Özdoğan’ın hazırlayıp sunduğu “20 DAKİKA”; oyuncu Serhat Kılıç’ı konuk etti. Kılıç, NTV Radyo dinleyicilerine yeni projelerinden ve “Tek Kişilik Şehir” isimli yeni oyunundan bahsetti.

Haberler 22.03.2017 - 14:20

  • 1

    “Çığlık atarak söylemek istiyorum ki; ‘Tek Kişilik Şehir’ oyunu tek kişilik değil, şehir tek kişilik”

    Serhat Kılıç, yeni oyunu “Tek Kişilik Şehir”le ilgili; “Öncelikle çığlık atarak şunu söylemek istiyorum; oyunumuz tek kişilik değil. Şehir tek kişilik ve Tek Kişilik Şehir, aslında tek tek bizi anlatıyor. Benim oynadığım adam da aslında bütün çevremizdeki erkeklerin toplamı” dedi.

    Kılıç, oyunda beraber rol aldığı arkadaşları Gerçek Alnıaçık ve Benian Dönmez’le ilgili ise “Gerçek Alnıaçık benim Hacettepe Konservatuarı’ndan çok eski arkadaşım. Çok iyi bir partnerdir ve oyunda müthiş bir garsonu oynuyor. Bir de Benian Dönmez var ki büyük bonus. 2007’de oyun koyulduğunda da  yine aynı rolü o oynamıştı. Bize de çok faydası oldu. Görmesi, izlemesi çok keyifli olacak” dedi.  

  • 2

    “Oyunu izlerken herkes kendisiyle yüzleşecek”

    Kılıç, “Oyunda herkes kendisiyle yüzleşecek ve şöyle diyecek; ‘Aa hemen hemen böyleyiz ya’. Çalışırken benim için müthiş bir süreç oldu. Her şeyden önce oyunda kendimle yüzleştim” sözleriyle merak uyandırdı.

    Tek Kişilik Şehir’i müthiş bir modern oyun olarak tanımlayan ünlü oyuncu, “Behiç Akın bütün bunları 25 yıl önce düşünmüş. İnanılmaz bir öngörü. O dönem sadece internet var. Sosyal medya falan yok. Behiç Akın, ‘Düşünebiliyor musunuz? Eskiden insanlar aşık oldukları zaman birbirlerini görmek zorunda kalırlarmış. İyi ki günümüzde internet var da bu zorunluluk ortadan kalktı” diyor. Bence tiyatroseverler oyunu kaçırmasınlar” dedi.

  • 3

    “Dünyanın ilk ve tek çekik gözlü Mozart’ıyım ben”

    Pek çok tiyatro oyununun yanı sıra filmlerde ve dizilerde de izleme fırsatını bulduğumuz Serhat Kılıç, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın “Mozart’ın Sihirli Dünyası” projesinde canlandırdığı Mozart rolüyle ilgili; “Dünyanın ilk ve tek çekik gözlü Mozart’ıyım ben. Tarihte hiç böyle bir Alman olmadı” esprisini yaptı.

  • 4

    “Beş yaşında Neşe Karaböcek rolü yapıyordum ben”

    Türk Rock Antolojisi 2’de performans sergileyen, geçtiğimiz ay Trump Kültür Merkezi’nde kendinde İz Bırakan Şarkılar’ı seslendiren ve 28 Mart’ta Ahmet Ertegün’ü Anma Konseri’nde seyirci karşısına çıkacak olan ünlü oyuncu müzik hayatının nasıl başladığından bahsetti.

    Kılıç, “Beş yaşında Neşe Karaböcek rolü yapıyordum ben. Oynadığım dizilerde de şarkı söylüyorum. ‘Benim Annem Bir Melektir’de Azerice rap yaptım. Seksenler dizisinde ‘Gülünce Gözlerinin İçi Gülüyor’u söyledik. Bir albüm yaptık. Orada Ercan Turgut’un ‘Tövbe’sini söyledik” dedi.

  • 5

    “Ahmet Ertegün’ü Anma Konseri’ni bence kaçırmayın”

    28 Mart’ta Tuluğ Tırpan yönetimindeki Ahmet Ertegün’ü Anma Konseri’yle ilgili ise, “Tuluğ Tırpan çok kıymetli bir adam. Viyana’dan bu yana her türü kapsayan birçok çalışma yapmış. Bunlardan bir tanesi de Ahmet Ertegün şarkıları. Ahmet Ertegün Atlantic Records’ta yıllarca Ray Charles’tan Eric Clapton’a, Mick Jagger’dan Rolling Stones’a kadar birçok efsanelerin dünya sahnesine çıkmasını sağlamış. Bir tek Beatles’ı avukatı yüzünden elinden kaçırmış. Yaklaşık 20 tane şarkı seçtik. İki konuk solistimiz daha var. Çok iyi bir orkestrasyonla, müthiş düzenlemelerle 28 Mart’ta Enka’da Ahmet Ertegün’ü baştan sona anacağız. Bence müzikseverler kaçırmasınlar” diyerek sevenlerini davet etti.

  • 6

    “Seneye büyük bir müzikal yapacağız”

    Tiyatro, televizyon, müzik gibi pek çok alanda izleyici karşısına çıkan başarılı oyuncu en çok hangi alanda mutlu olduğuyla ilgili ise, “Hepsinin mutluluğu ayrı. Hepsi aynı anda olursa, müzikal olursa çok iyi olur. Seneye Ahmet Ertegün müzikali yapacağız. 28 Mart’taki konser onun provası. Büyük bir müzikal yapacağız” diyerek dinleyicilere müjde verdi. 

    Star TV’de Çember dizisiyle ekranlara dönmeye hazırlandığından bahseden Kılıç, “Serhat Kılıç’a dair neredeyse hiçbir şey yok. Orta yaşlarda Komiser Adem var. Çok zeki, ama biraz uyumsuz. Bekar, hala annesiyle yaşayan, sosyal bir ilişki yürütmekte zorlanan, çöpçatan sitesinden bile randevulaşmakta tedirginlik yaşayan ama küçük bir dahi Komiser Adem...” dedi. Ayrıca, yeni dizisinden Criminal Minds, CSI Miami, NCIS gibi yabancı dizilerin çok başarılı bir uyarlaması olduğunu söyledi.

  • 7

    “Sahne Ankara’da, İngiltere’deki üniversitelere denklik veriyoruz”

    1 Nisan'da perdelerini “Tek Kişilik Şehir” oyunuyla açacak olan Sahne Ankara hakkında, “400 kişilik bir sahne. En üst kata 800 metrekarelik konservatuarımızı taşıdık. Konservatuar dememin sebebi; İngiltere’deki üniversitelere denklik veriyoruz. Sadece İngilizce sınavını geçmesi gerekiyor. Vakıf değiliz, ama burslu öğrencilerimiz var. Şu an sekiz öğrencim burslu. Onlar da Pearson’daki eğitimin aynısını alıyorlar. Altı ayda bir İngiltere’den gelen bir tasarım profesörü tarafından denetleniyoruz. İngiltere’dekilerle aynı seviyeye gelmeden o ‘transcript’i de veremiyoruz. ‘Transcript’ aldıktan sonra hiç kimse sizi durduramaz” dedi.

    Kılıç, “1 Nisan’da ‘Tek Kişilik Şehir’ tiyatrounun açılışını yapacağız. 1 Nisan’dan itibaren Ankara’lılar yaklaşık 11 tane oyun izleyecekler. Bir festivalle açılış yapıyoruz. Genco Erkal, Levent Üzümcü, Sumru Yavrucuk gibi isimler tiyatro konuğumuz olacak” diyerek Ankaralılar’a müjdesini verdi.

  • 8

    Hafta içi her akşam 18.20’de yayınlanan 20 Dakika’nın tekrar bölümleri, ntvradyo.com.tr’de.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız