Haftanın Filmleri (11 Mayıs 2018)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 9'u yerli 12 film vizyona girdi. (Ceren Ala filmleri değerlendirdi. / Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler 11.05.2018 - 07:24 Son Güncelleme : 11.05.2018 - 08:42

  • 1

    “Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok”

    Adana Film Festivali’nde ödülleri toplayan Onur Ünlü’nün törendeki gururlu anlarını izlerken, Demet Evgar’a ödül verilmeyişine üzülmüştüm. Jüri’nin gören gözlere ihtiyacı var demekten kendimi alamamıştım. Gözündeki rahatsızlıktan dolayı körlüğe adım adım yaklaşan bir komiserin, zorlu bir cinayet vakasında yaşadıklarını anlatan filmin konusu gerçekten özgün. Ancak Onur Ünlü’nün ince bir çizgi üzerinde yürüyen “absürt”lük anlayışı, bazen çizginin diğer yanına düşüveriyor. Yine de farklı bir iş izlemek istiyorum derseniz, Fatih Artman’ı da seviyorsanız, izleyin derim.

    “Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok” fragmanı 

  • 2

    “Öğrenci Kafası: Soygun”

    Bir grup üniversite öğrencisi, mütevazi bir soygun planını hayırlı bir iş için tasarlıyor: Bilim kurgu filmi çekmek! Kolay gelsin. Yerli komedilerin hunharca vizyona girdiği günlerde, görece izlenebilir bir gençlik komedisi diyebilirim. Ayhan Sonyürek’in yönettiği filmde Rüzgar Erkoçlar da rol alıyor.

    “Öğrenci Kafası: Soygun” fragmanı 

  • 3

    “Hemşire”

    Bu film için siyasi bir başkaldırı diyebilirsiniz. Bence insanın biricik yanıyla, yani kusurlarıyla ilgili bir film. Evren Duyal’ın bir hemşireyi canlandırdığı filmde, insanların onu yarım dünya olarak gördüğünü söylediğini duyman ve kilo vermek için ruhundan neleri verdiğini izlemek gerçekten yaralayıcı. Bir hastane odasında, bir eylemde, delirmiş bir hastanın gözünde, yalnız bir hemşirenin nefretinde kendinizden izler bulacaksınız. Sermet Yeşil’in de başrolde yer aldığı film Dilek Çolak imzalı.

    “Hemşire” fragmanı 

  • 4

    “Tutsak”

    Yerli korku-gerilimde ne ararsan var. Akıl hastanesinin olmazsa olmazı, bol kazaklı, dağınık saçlı hastalar, sapık bir başhekim, en az onun kadar rahatsız edici bir hasta bakıcı, elektrik tedavisi, taciz, dayak... Amerikan korku türüne göz kırpan ancak Hollywood bütçesinden müzdarip olan filmi Beyza Çimenot yönetiyor.

    “Tutsak” fragmanı 

  • 5

    “Murtaza”

    Cezmi Baskın ve Meral Çetinkaya’nın aynı filmde buluşması ne güzel değil mi? İki usta oyuncu Malatya’nın köyünde yaşayan karı kocaya hayat veriyor. Murtaza yıllar önce gözlerini kaybeden karısı Sabure’ye bir bebeğe bakar gibi bakıyor. Onun daha büyük bir sınavı daha var. Kızlarının ölümünü gizlemek. Bir anneden ne kadar gizleyebilirse... Bu dokunaklı filmin yönetmeni Özgür Sevimli.

    “Murtaza” fragmanı 

  • 6

    “Eyvah Anne Oluyorum”

    Her kadının kaderinde annesine benzemek vardır. 30 yaşına kadar bu gerçeği farkedemeyebiliriz. Birbirine hiç benzemeyen bir anne kızın hikayesi var bu filmde. Sonuçta sevgi olduğu sürece iki insan birbirine yaklaşabilir. Anne kız ise birbirinin içine geçebilir. Aynı anda hamilelik yaşayan anne kızın dönüşümünü Fransız bir kadın yönetmenin Noémie Saglio’nun gözünden izlemek oldukça keyifli. Camille Cottin ve Juliette Binoche başrolde.

    “Eyvah Anne Oluyorum” fragmanı 

  • 7

    “10x10”

    Luke Evans gibi yakışıklı bir adamın sadece sadist olduğu için bir kadını kaçırabileceğine inanmamıştım. Filmde Lewis karakterine hayat veren Evans, bir kadını kaçırıyor, evet. Ama bir derdi var. İntikam almak ve suçluya suçunu itiraf ettirmek. Ancak her şeyi hesaplayan adamın gözden kaçırdığı bir şey var: Kadınlarla uğraşmak kolay değildir! Suzi Ewing’in yönettiği filmin diğer başrolü Kelly Reilly.

    “10x10” fragmanı 

  • 8

    “Elim Sende”

    Nefret ve aşk gibi iki güçlü duygunun iç içe geçtiği bir ilişkiyi anlatan “Elim Sende” Banu Kaptanoğulları izmasını taşıyor. Filmin başrollerini Seda Kement ve Serkan Gürkan paylaşıyor.

    “Elim Sende” fragmanı 

  • 9

    “Cehennemden Selfie”

    “Cehennemden Selfie” Hannah’ın merakla başlayıp korku dolu bir maceraya dönüşen internet araştırmasını mercek altına alıyor. Yönetmenliğini Erdal Ceylan’ın yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Alyson Walker, Tony Giroux, Meelah Adams gibi isimler yer alıyor.

    “Cehennemden Selfie” fragmanı 

  • 10

    “Kral Şakir Oyun Zamanı”

    Kötü Kedi Şerafettin’in ardından yerli animasyon “Kral Şakir Oyun Zamanı” da vizyona giriyor. Varol Yaşaroğlu’nun yaratıcısı olduğu Şakir’i animasyon dünyasına BKM öncülüğünde yönetmenler Berk Tokay ve Can Dizdaroğlu kazandırıyor. Film, bir laboratuvar deneyi sonucu açılan kapı ile kendilerini cep telefonu oyunlarının dünyanında bulan Şakir ile ailesinin hikâyesini anlatıyor.

    “Kral Şakir Oyun Zamanı” fragmanı 

  • 11

    "Mr. Gay Syria"

    Biri İstanbul'da diğeri Berlin'de var olmaya çalışan 2 suriyeli gencin, hayalleri doğrultusunda kesişen yollarını anlatan belgesel "Halepli Berber" Ayşe Toprak imzasını taşıyor.

    "Mr. Gay Syria"  fragmanı 

  • 12

    “Ölümlü Dünya”

    Ali Atay’ın ikinci yönetmenlik denemesi olan “Ölümlü Dünya” ikinci kez vizyona giriyor. Nesillerdir Haydarpaşa Garı'nda Anadolu Tat Lokantası'nı işleten Mermer Ailesi’nin sıradışı macerasını anlatan filmde Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol gibi isimler rol alıyor.

    “Ölümlü Dünya” fragmanı 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız