Kara Panter (Black Panther) rekorlarına bir yenisi daha ekledi (Box office listesinde 3 yeni film var)

Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta el değiştirmedi. Geçtiğimiz hafta itibariyle zirveye oturan Black Panther, Box office tarihinin en iyi 5. hafta sonu açılışı rakamına ulaşarak bu hafta da yerini korurken, listede 3 yeni film kendine yer bulabildi.

Haberler 27.02.2018 - 14:14

  • 1
    Listenin son filmi vizyonun animasyonları arasından çıktı. Seyircilerini tarih öncesi çağlara götüren ve ilk insanların maceralarını anlatan animasyon Taş Devri Firarda, 2. hafta sonu kapanışını 1,7 milyon dolar ile gerçekleştirdi.
  • 2
    Listenin 9. sırasında Every Day filmi yer aldı. Fantastik dram filmi açılışını 3,1 milyon dolar ile yaptı.
  • 3
    Listenin 8. sırasında Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams ve Zendaya gibi ünlü isimleri bünyesinde toplayan müzikal Muhteşem Showman yer alıyor. Büyülü havası ve bol danslı yüksek enerjisiyle dikkat çeken Muhteşem Showman, 10. hafta sonunda 3,4 milyon dolar gişe elde etti. Film böylece 84 milyon dolarlık bütçesini ikiye katlamaya çok yaklaştı.
  • 4
    7. sırasında yer alan film ise Clint Eastwood'un yeni yönetmenlik ürünü 15:17 Paris Treni oldu. Usta yönetmen ve oyuncunun gerçek bir terör saldırısı kurtuluşunu, olayın gerçek kahramanlarıyla beyaz perdeye aktardığı film, 3. hafta sonu kapanışını 3,6 milyon dolar ile yaptı. 30 milyon dolar bütçeli film bu hafta itibariyle kendi bütçesini çıkartmış oldu.
  • 5
    Listenin 6. sırasında Jumanji: Vahşi Orman yer alıyor. Klasikleşmiş hikayeye modern bir dokunuş getiren, renkli kadrosuyla komedi ile aksiyonu harmanlayan yeni nesil Jumanji, 5,6 milyon dolarlık hafta sonu gişesiyle, 90 milyon dolarlık bütçesini 4'e katlamış durumda.
  • 6
    Listenin tam ortasında yer alan film ise eleştirmenler tarafından yerden yere vurulsa da kendine has seyirci kitlesini kaybetmeyen Grinin Elli Tonu oldu. Serinin erotik aşk hikayesini sonlandıran son devam halkası olan Özgürlüğün Elli Tonu, 3. hafta sonu kapanışını 6,9 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin ilk yarısının geride kalmasıyla birlikte listede aşkın izleri de siliniyor.

  • 7
    Sıralamayı takip eden film vizyonun tazeleri arasından geldi. Natalie Portman başrollü bilim kurgu filmi Yok Oluş, açılışını 11 milyon dolar ile yaptı. İnsanoğlunun dünya üzerindeki hakimiyetinin tehdit altına girdiği film, ilk haftasından bütçesinin 4'te 1'ini çıkartmış oldu.
  • 8
    Listenin 3. sırasında animasyon macera Tavşan Peter yer buldu. Hayvanları modern hayata yerleştiren ve insani özellikler kazandıran yeni modern fabl örneği, 3. hafta sonu kapanışını 12,5 milyon dolar ile yaptı. Böylece film bu hafta itibariyle bütçesini çıkartmayı başardı.
  • 9
    Listenin ikinci sırasında Rachel McAdams ve Jason Bateman başrollü aksiyon komedi filmi Game Night yer buldu. 16,6 milyon dolar gişe elde eden film, ilk haftasından bütçesinin yarısını çıkartmayı başardı.
  • 10

    Bu haftanın gişe lideri de Marvel'ın yeni alametifarikası Black Panther oldu. Başarılı açılışının sinyallerini daha ön satış aşamasında rekor kırarak vermiş olan yeni nesil süper kahraman filmi, 108 milyon dolar gişe yaparak en yakın rakibini neredeyse 7'ye katlamış oldu. Box office tarihinin en iyi 5. hafta sonu açılışı rakamına ulaşmayı başaran, Wakanda'nın egzotik atmosferine taşınan süper kahraman macerası yoplamda 400 milyon dolar gişe elde etmiş oldu.

    Ön satış biletleri, 24 saatte Marvel evreninde rekor kıran film, hey şubat ayı açılış rekoru hem de 192 milyon dolar ile tüm zamanların en iyi beşinci açılış rekorunu kırmıştı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız