Türkan Şoray’ın mektupları

Türkan Şoray’ın 1970’li yıllarda Fotoroman dergisinde yazdığı yazılar ve hayranlarından gelen mektuplar, kitap oldu. İşte kitaptan dikkat çekici notlar...

Haberler 13.11.2016 - 12:49 Son Güncelleme : 13.11.2016 - 13:11

  • 1

    MEKTUPLAR KİTAP OLDU

    Ercan Akarsu, Türkan Şoray’ın 1970’li yıllarda Fotoroman dergisinde yazdığı yazılar ve hayranlarından gelen mektupları ‘Bir Nesil Türkan Şoray’la Mektuplaştı’ adlı kitapta bir araya getirdi.

  • 2

    HAYRANLARINDAN ÖZÜR DİLEDİ

    Kanes Yayınları’ndan çıkan kitapta 14 yılda 511 bin mektup aldığı öne sürülen Şoray’ın tüm bu mektuplara özenle yanıt yazması, hatta geç okuduğu mektuplar için hayranlarından özür dilemesi dikkat çekiyor.

  • 3

    "MEKTUPLAR BANA EN İYİ DOST"

    Türk sinemasının “Sultan” lakaplı yıldızının, kendisine gelen mektuplar için şu sözleri yer alıyor:

    “Mektuplar bana en iyi dost, hayatın gerçeklerini öğreten en güzel yardımcı oldu. Kasaba kasaba, kent kent Anadolu’yu yaşama olanağı buluyorum. Mektuplar, insana birden fazla arkadaş kazandırıyor. Benim binlerce dostum var.”

  • 4

    "KİMSE BENİ TANIMADI"

    Şoray, yazılarında, aldığı ilk mektupla ilgili de şunları kaleme alıyor:

    “Aşk Rüzgarları filmini çevirirken 16 yaşındaydım. Filmimi izlemek için sinemaya gittiğimde beni kimse tanımadı. Ne garip benim yanımda, beni övüyorlardı. Bir ara yanımdaki yaşlı kadına ‘Nine bu kızı sevdin mi?’ diye sordum. Bana dönüp ‘Böyle kara gözlü bir kız sevilmez mi yavrum’ dedi. Nasıl sevindiğimi bir düşünün; çocuk gibi yerimden fırlayıp havalara sıçramak istiyordum. Halk, ilk filmimde beni beğenmişti. O gece anneme, babama ve Nazan’a hediye götürdüm. Bu filmden sonra ilk mektubum, filmi yapan şirkete gelmişti.”

  • 5

    "BANA YÜZ VERMEZSİNİZ"

    Ankara’dan gelen ilk mektupta yazanlar şöyle:

    “Türkan Hanım, ben Karagümrüklüyüm, sizden birkaç evde uzakta bir komşu çocuğuyum. Size beyazperdede rastladım. Siz Ayhan Işık, Göksel Arsoy’larla filmlerde oynamış birisiniz, bana yüz vermezsiniz.”

  • 6

    KOMŞU ÇOCUĞUNUN AŞKI

    Aşkını kalbine gömen komşu çocuğu, mektubunun sonunda Şoray’a servet, şöhret ve başarı dolu bir hayat diliyordu.

  • 7

    ONU ARADI AMA BULAMADI

    Kitapta, mektubu okuduktan sonra komşu çocuğunu hatırlayan Şoray’ın, ona evlerinin önünden geçerken baktığı ancak taşındıklarını fark ettiği anlatılıyor. Şoray’ın sonradan; gencin babasının, oğlu Şoray’ı unutsun diye evini değiştirdiğini öğrendiği de ifade ediliyor.

  • 8

    KİTAP FUARI'NDA

    Kitabın yazarı Ercan Akarsu, 14-20 Kasım tarihleri arasında 35. İstanbul Kitap Fuarı’nda kitabını imzalayacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız