Yarım milyon kişi suyun üzerinde yürüyecek

İtalya’nın kuzeyinde, seyahat uzmanlarına göre, dünyanın en güzel ve en romantik görünümlü göllerinden biri Iseo, bir sanatçının dokunuşuyla farklı çehre kazandı.

Haberler 10.06.2016 - 13:00 Son Güncelleme : 10.06.2016 - 14:49

  • 1

    İtalya’nın kuzeyinde, seyahat uzmanlarına göre, dünyanın en güzel ve en romantik görünümlü göllerinden biri Iseo, bir sanatçının dokunuşuyla farklı çehre kazandı. 

  • 2

    Christo Yavachev isimli sanatçının girişimiyle Iseo Gölü'nün ortasına yüzebilen bir yol inşa edildi. Küp şeklindeki 200 bin dubaların bir araya getirilmesiyle, ortaya, 3 kilometre uzunluğunda beyaz plastikten bir yol çıktı.  

  • 3

    17 milyon euroya mal olan yüzer köprü sayesinde ziyaretçiler gölün içindeki "Monte Isola" adasına yürüyerek ulaşma imkanına kavuştular. 16 gün açık kalacak yüzer köprüden yarım milyon kişinin geçmesi bekleniyor.  

     

  • 4

    Ancak çevre sakinleri, köprünün gördüğü önemli işleve rağmen, ortaya çıkan görüntünün çirkin olduğunu savunuyorlar. Yine de, köprünün kısa süre için tutulacak olması, eleştirilerin dozunu azaltıyor.  

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız