Günün öne çıkan 10 haberi (15 Mayıs 2018)

15 Mayıs 2018'de Türkiye ve Dünya'da hangi gelişmeler yaşandı? Dolar ve euroda son durum ne? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 15.05.2018 - 17:31 Son Güncelleme : 15.05.2018 - 17:54

  • 1

    1. İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ'NDE

    Gazze'de yaşanan olaylar nedeniyle İsrail'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Elçiye bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı bildirildi.

    AYRINTILAR İÇİN

  • 2

    2. ERDOĞAN KRALİÇE İLE GÖRÜŞTÜ

    Erdoğan, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'le görüştü. Arap basını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere Başbakanı May'in Ortadoğu için ortak eylem planı açıklayacağını yazdı.

    AYRINTILAR İÇİN

  • 3

    3. DİRENİŞİN SEMBOLÜ ÖLDÜ

    Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail'in katliamında yaşamını yitirenlerin cenazeleri Han Yunus'taki hastanenin morguna kaldırıldı. İsrail'in 2008 yılında Gazze'ye düzenlediği saldırılarda iki bacağını kaybeden 29 yaşındaki Filistinli Fadi Ebu Salah'ı da katlettiği ileri sürüldü.

    AYRINTILAR İÇİN

  • 4

    4. DOLARDA TARİHİ ZİRVE

    Bankalararası piyasalarda dolar/TL açıklama sonrasında 4,46 lirayı aşarak tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı. Dolar en yüksek 4,4634 TL'yi gördü.

    AYRINTILAR İÇİN

  • 5

    5. DUMANLARIN ARKASINDAN EN NET GÖRÜNTÜ

    Bazen iki karenin yanyana gelişi, bir insanın tek başına 70 yıllık direnişin derinliğini resmetmesi ve öldürülüşü olayı, haberi bir çırpıda anlatıverir. Gazze'de 60 Filistinli'nin öldürüldüğü kanlı günün ardından bölge diken üstünde. Olaylar sırasında bir Filistinli kadın kameralara takıldı. İşte 14 Mayıs 2018'in hafızalara kazınacak bir başka simge görüntüsü... 

    AYRINTILAR İÇİN

  • 6

    6. SAHURDA NELER YENİR?

    Ramazan ayı başlıyor. Oruç tutanların yeme ritmi bundan böyle 1 ay süreyle “sahur-iftar” şeklinde olacak. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Tok tutan 10 sahur seçeneğini açıkladı. 

    AYRINTILAR İÇİN

  • 7

    7. JÜPİTER'İN UYDUSUNDA YAŞAM İHTİMALİ

    Uzayda Dünya dışı yaşam arayan bilim insanları, yanıtı onlarca yıllık verilerin içinde bulmuş olabilir. NASA'nın Galileo adlı uzay aracının, 20 yıl önce Jüpiter'in uydusu Europa'nın yakınından geçerken, yerden fışkıran bir su bulutunun içinden geçtiği ortaya çıktı. Bu suyun yaşam için elverişli bir ortam sağlayabileceğini düşünen araştırmacılar 2020'de Europa'ya özel bir uzay aracı göndermeyi planlıyor.

    AYRINTILAR İÇİN
  • 8

    8. MALEZYA UÇAĞI HAKKINDA YENİ SENARYO

    Havacılık uzmanı ve Boeing 777 pilotu ve eğitmeni olan Simon Hardy, Kanada’da bir devlet kurumu olan Taşımacılık Güvenliği Bürosu yöneticilerinden Larry Vance, kıdemli araştırmacı ve havacılık güvenliği uzmanı John Cox, Avustralya Ulaştırma Güvenliği Bürosu eski genel müdürü Martin Dolan ve kaybolan yolcuların ailelerini temsilen John Dawson, bundan 4 yıl önce 239 yolcusuyla kaybolan Malezya uçağı vakasını mercek altına aldı.

    AYRINTILAR İÇİN

  • 9

    9. 10 AYLIK BEBEĞİNİ BÖYLE DÜŞÜRDÜ

    Hindistan'ın Ganganar kentindeki bir AVM'nin güvenlik kamerları tarafından kaydedilen görüntüler izleyenleri dehşete düşürdü. Ailesiyle AVM'de bulunan 10 aylık bebek, annesinin bir anlık dengesini kaybetmesi üzerine yürüyen merdivenlerden boşluğa düştü. Annesinin kucağından boşluğa düşen minik bebek hayatını kaybetti. Görgü tanıkları feci olayın, bebeğin babasının selfie çekmek istemesi üzerine gerçekleştiğini anlattı.

    AYRINTILAR İÇİN
  • 10

    10. İFTAR MENÜLERİ

    11 Ayın Sultanı Ramazan başlıyor. İlk iftar 16 Mayıs’ta idrak edilecek. Ramazan ayında iftar için Anadolu'nun en özel lezzetleri iyi bir seçenek olabilir. Her yöresinin birbirinden ayrı bir tadı olan Anadolu'nun sofralarından sayfalarımıza taşınan yemekler, kültürel mirasımızın belki de son kaleleri. Mutfak Magazin Dergisi'nin hazırladığı listedeki yemeklerin çoğu tüm Türkiye'de yapılıyor ancak en özeli nerede yapılıyor sorusunun cevabını veriyoruz size. İşte iftarda deneyebileceğiniz lezzet önerileri... 

    AYRINTILAR İÇİN

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız