Otogarda kurban bayramı hareketliliği: Ek seferler konuldu

Kurban bayramına sayılı günler kala 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda da hareketlilik başladı. İlave seferlerin başladığı belirtilirken geçen yıllara göre sefer sayılarında ise büyük oranda düşüş yaşandı.

Haberler DHA 02.07.2022 - 11:45

  • 1
    Kurban Bayramı'nı memleketinde ya da tatil mekanlarında geçirmek isteyenler şimdiden 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yoğunluk oluşturmaya başladı.
  • 2

    "ÖZEL ARAÇLA GİTMEK DAHA PAHALI"

    1 Temmuz'dan 18 Temmuz'a kadar ilave sefer yapabildiklerini belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan, "En fazla bin 400 otobüs çıkmış. Eskiden, buradan 2 bin 500 otobüs çıkıyordu. Sefer sayımız öyleydi, sefer sayıları azaldı" dedi. 

    Otobüs şoförleri seferlerin dolu olduğunu söylerken, yolcular da özel araçlarıyla gitmenin maliyetinin otobüsten daha pahalı olduğunu vurguladı.

  • 3

    "İLAVE SEFERLER BAŞLADI"

    Ana servislerde yer kalmadığını söyleyen Özcan, "İlave seferler başladı. 1 Temmuz'dan 18 Temmuz'a kadar ilave sefer yapabiliyoruz. Ek seferler açtık ancak giden otobüs boş geliyor. Biz eskiden 300 liraya yolcu taşıdığımız zaman o yolcudan para kazanıyorduk. Artık senede 5-6 sefer giden aile bir sefer gitmeye başladı" diye konuştu.
  • 4

    Yolcu ve sefer sayılarının azaldığını belirten Özcan, şu şekilde konuştu:

    "Yolcu maliyetleri yüksek olduğu için, mazot fiyatlarından dolayı fiyatı yükselttik. Mazottaki KDV'yi indirmemiz lazım. İstanbul'dan hızlı tren Ankara'ya, Konya'ya kadar gidiyor. Eskiden Eskişehir Ankara otobüsleri 15 dakikada bir çalışırdı ama şimdi kalkmıyor. Bugün biz fiyatları azaltmazsak, yolcunun maliyetini indirmezsek bu kapasiteyle çalışma şansımız yok."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız