Akıllı telefonlar çocukları hasta ediyor

İngiliz psikolog Evans, akıllı telefonların çocuk psikolojisini olumsuz etkilediğini söyledi, “14 yaşına gelene kadar çocukları telefondan uzak tutun” uyarısında bulundu.

Haberler ntv.com.tr 24.03.2015 - 12:52

İnternete kolay ve sürekli erişimin çocuklarda çeşitli psikolojik rahatsızlıklara neden olduğunu ileri süren İngiltere’nin önde gelen çocuk psikologlarından Julie Lynn Evans, çocukların internette gezinirken yalnız olduğuna dikkat çekti.

Habertürk'ün aktardığına göre Evans, “Araştırmalar gençler arasında artan intihar vakalarının yalnızlıkla ilişkili olduğunu gösteriyor. Bu nedenle akıllı telefonlar bir yandan da ‘endişeli ebeveynler’ yaratıyor” dedi.

Akıllı telefon kullanımının çocukların zihninde olumsuz etkiler yarattığını belirten Evans, “Çocuklar akıllı telefonlarıyla yetişkinlerin gözetimi olmaksızın internete bağlanabiliyor. Bunların arasında zararlı konuların konuşulduğu sohbet odaları, kendilerine zarar vermeye, anoreksiyaya, pornografiye yönlendiren siteler de var” ifadelerini kullandı.

14 YAŞ SINIRI OLMALI

Siber suçlarda akıllı telefonların büyük payı olduğunu da kaydeden Evans, “Ortaokul çağındaki çocukların yüzde 80’i artık akıllı telefon kullanıyor. Anne ve babaların, çocuklar 14 yaşına gelene kadar akıllı telefon kullanmalarına izin vermemeleri gerekiyor” diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız