Daha fazla D vitamini

Her yeni araştırmayla birlikte D vitamininin yeni faydaları gün yüzüne çıkıyor. Son araştırmalar ışığında Amerikan Tıp Enstitüsü de günlük D vitamini miktarını arttırdı.

Haberler NTV Haber 29.12.2010 - 13:18

Her yeni araştırmayla birlikte D vitamininin yeni faydaları gün yüzüne çıkıyor. Kemikleri güçlendiren D vitamininin aynı zamanda birçok kronik hastalık riskini de azalttığı belirtiliyor.

Tıp dünyası D vitamininin faydalarını öve öve bitiremiyor. Kemikleri güçlendiren D vitamininin, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları ve kanser dahil olmak üzere çok sayıda kronik hastalık riskini azalttığı belirtiliyor. Amerikan Tıp Enstitüsü de son araştırmalar ışığında sağlıklı bir yaşam için gerekli olan günlük D vitamini miktarını artırdı.

Buna göre, 70 yaş ve altında günde 600, bu yaş grubunun üstünde günde 800 ünite D vitamini alınması gerekiyor. Hamile kadınlarda ise bu miktar 4 bin üniteye kadar çıkıyor. Böylece enfeksiyon, erken doğum ve diyabet riski azaltılabiliyor.

BEBEKLERDE DAHA ÖNEMLİ
Massachusetts Hastanesi'nde yapılan yeni bir araştırma, D vitamini eksikliğinin özellikle bebeklerde ciddi sorunlara yol açtığını ortaya koydu. Araştırma yetersiz D vitamini alımının bebeklerde solunum enfeksiyon riskini artırdığına işaret ediyor.

Vücudumuzun güneş ışığı aldığında D vitamin ürettiğine dikkat çeken doktorlar, birçok kişinin her durumda koruyucu kremlerle bunu engellemesinin sakıncalı olduğunu ifade ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız