Ekmekte ilaç tartışması

Türkiye'de kişi başına günde ortalama üç tane tüketilen ekmek ile ilgili önemli bir uyarı geldi. “Buğday üretiminde sıvı gübre ve ilacın aşırı kullanılması insan sağlığını tehdit ediyor” şeklindeki uyarıyı Türkiye Ziraatçiler Derneği yaptı.

Haberler NTV Haber 06.03.2017 - 13:03

Türkiye Ziraatçiler Derneği Başkanı Hüseyin Demirtaş, buğday üretiminde sıvı gübre ve tarım ilaçlarının fazla kullanıldığını, bu nedenle, tüketilen ekmeğin insanlarda kanser riskini artırdığını söyledi.

Zirai ilaçların sadece yaş sebze-meyvede değil, tahıllarda da kullanıldığına dikkat çeken Demirtaş, bu konuda yasal düzenlemelerin çok fazla dikkate alınmadığını, denetimlerin sıkılaştırılması gerektiğini kaydetti.

İstatistiklere göre Türkiye'de her gün kişi başına ortalama üç ekmek tüketiliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız