Hamilelikte grip aşısı güvenli mi?

Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü öncülüğünde yapılan araştırmada, grip aşısı olmayan hamilelerde cenin ölümü riskinin olanlara göre iki kat fazla gerçekleştiği belirlendi.

Haberler 17.01.2013 - 12:33

Araştırmada, ülkede, 2009-2010 yıllarında tüm dünyada etkili olan domuz gribi salgınından etkilenen hamileler takibe alındı.

Çalışmada 113 binden fazla hamileye odaklanılırken, bunlardan 492'sinin cenin ölümüyle sonuçlandığı belirlendi. Araştırmacılar izlenen kadınlardan grip aşısı olmayanlarda cenin ölümü riskinin neredeyse iki kat fazla olduğunu ortaya koydu.

Araştırmacılar, aşının cenini kaybetme riskini artırdığı yönünde bir bulguya rastlanmadığını, ancak bazı ölümleri önleyebileceği bulgusuna ulaştı.

Araştırmayı değerlendiren Duke Üniversitesi Tıp Merkezi'nden Dr. Geeta Swamy, grip aşısının herkes ve özellikle hamileler için önemli olduğuna yönelik tartışmalarda ihtiyaç duyulan bilgiye ulaştıklarını kaydetti.

Araştırmacılar, annelerin yıllık aşı yaptırmaları halinde bebek için de koruma sağlandığını belirtti. Çalışmanın şimdiye kadar bu konuda yapılan en geniş kapsamlı alan araştırması olduğu bildirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız