Kolesterol ilaçlarının ödemesinde değişiklik

Haberler Anadolu Ajansı 03.04.2009 - 12:45

Diğer bir değişiklik de kanser ilaçlarının geri ödenmesinde yapıldı. Buna göre, bazı kanser ilaçlarının geri ödenmesi için gereken sağlık kurulu raporunu, tıbbi onkoloji uzmanının bulunmadığı 3. basamak sağlık kurumlarında genel cerrahi uzmanının yer aldığı kurul verebilecek. Tıbbi onkoloji uzmanlarının bulunmadığı 3. basamak sağlık tesislerinde de bu ilaçları genel cerrahi uzmanı reçete edebilecek

Özel sağlık kurumunda yatarak tedavilerde, temini zorunlu tıbbi malzemelerin reçete karşılığı hastaya aldırılması durumunda fatura tutarı hastaya ödenerek ilgili sağlık kurumunun alacağından mahsup edilecek.

Hastanın, 10 gün içinde ayaktan ilk başvurusundan sonraki aynı dala ayaktan başvurusunun yine aynı sağlık kurumuna olması halinde sadece belirlenen listedeki işlemlerle genetik tetkiklerin bedelleri faturalandırılabilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız