Mutluluğun sırrı 'a allele'de mi?

Mutluluğun sırrı genlerde mi saklı? Bulgar araştırmacılara göre, sorunun yanıtı ‘evet’. Üstelik bir çeşit gen yalnızca kişilerin değil, ülkelerin de mutluluk seviyesini belirliyor.

Haberler NTV Haber 15.01.2016 - 13:32 Son Güncelleme : 15.01.2016 - 13:40

Ne refah seviyesi, ne de güvenlik. Ülkelerin mutluluğu, vatandaşlarının genlerine bağlı. 

Sıra dışı bu tespit, Bulgaristan'da yapılan araştırmadan çıktı.

Varna İşletme Üniversitesi’nin araştırmasına göre, mutluluğun sırrı bir çeşit gende saklı. Genin adı; ''a allele''.  Bu gen, zevk duygusunu artırırken, acıyı azaltıyor. Genin yaygın olarak görüldüğü topluluklar da, mutluluk sıralamasında üst seviyelere çıkıyor.

Araştırmacılara göre, bu gen, ülkelerin mutluluk seviyelerinde, zenginlik, istikrar hatta sağlıktan bile daha belirleyici.

MUTLULUK GENİ HANGİ ÜLKELERDE YAYGIN?

Nijeryalıların Almanlardan daha mutlu hissetmelerinin nedeni böyle açıklanıyor.
Nijerya'nın yanı sıra, Meksika, Gana, Kolombiya, Venezuela ve Ekvador mutluluk geninin yaygın görüldüğü ülkelerden.
Genin pek sık görülmediği, Irak, Ürdün, Çin, Tayland, Tayvan’da halk kendini mutsuz olarak tanımlıyor.

Yine mutluluk geninin daha yaygın görüldüğü Kuzey Avrupa da hayatından memnun. Güney Avrupa ise mutluluk listelerinde alt sıralarda.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız