Prostat kanseri teşhisinde füzyon biyopsisi

Prostat kanserinin erken teşhisinde önemli avantaj sağlayan yöntemlerden biri de MR-Füzyon biyopsi yöntemi.

Haberler ntv.com.tr 25.03.2015 - 11:31

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Rza Kural, MR-Füzyon biyopsisinin prostat kanseri tanısında son yıllarda sıkça uygulandığını söyledi.

Magnetik rezonans (MRI) teknolojisindeki gelişmeler ve yenilikler, özellikle 3 Tesla dediğimiz yüksek çözünürlükteki cihazların gelişmesiyle birlikte prostatın daha iyi değerlendirilebilmesinin mümkün olduğunu belirten Kural, “MRI ile elde edilen görüntülerde özellikle agresif kanser odakları yüksek oranda tespit edilebilmektedir” dedi. MR’da saptanan kanserin, ultrason görüntüsünde nereye karşılık geldiğinin tam olarak belirlenebildiğini anlatan Kural, şunları aktardı:

“Kısaca biyopside kullandığımız iğnenin sapma olmadan kanserli bölgeye denk gelmesini sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde doğru yerden parça aldığımıza emin olabiliyoruz.”
Prof. Dr. Ali Rıza Kural
MR Füzyon teknolojisinin navigasyon özelliğinin de olduğunu kaydeden Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, MR Füzyon teknolojisinde şu an dünyada kullanılan sistemlerden en verimli olan 2 tanesi (Artemis ve Uro-nav) daha çok popülarite kazanmıştır. İki sistemin de birbirine üstünlükleri olmakla beraber, ‘’Artemis’’ yani bizim kullandığımız sistemde bir robotik kolun kullanılması, yöntemin kişiye bağlı olan hata oranını minimalize etmektedir. Navigasyon özelliği kanserli bölgenin yerini bize göstermektedir” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız