‘Zika’ya karşı korumalı olimpiyat forması

Güney Koreli atletlerin Rio Olimpiyat Oyunları’nda giyecekleri ‘zika virüsüne karşı korumalı formalar’ tanıtıldı.

Haberler ntv.com.tr 29.04.2016 - 11:52 Son Güncelleme : 29.04.2016 - 11:56

Güney Koreli atletlerin, bu yıl Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları’nda giyecekleri ‘zika virüsüne karşı korumalı formalar’ tanıtıldı.

Haşere geçirmeyen formalar, bu sayede zika virüsü taşıması muhtemel sivrisineklerin atletlerle olan temasını önlemiş olacak.

Alt ve üst eşofman, pantolon, uzun kollu tişört ve blazer ceketi içeren olimpiyat kıyafetlerinin tamamı haşere geçirmezlik özelliği ile donatıldı.

Ülkenin başkenti Seul’de çarşamba günü gerçekleşen tanıtımda, atletlerin söz konusu formaları açılış-kapanış törenlerinde ve yarışma için sıra beklerken giyecekleri belirtildi.

Bu formalar, Güney Koreli yekililerin Rio’daki olimpiyat tesislerinde yaptıkları incelemeler sonucunda geliştirildi.

Zika virüsüne sahip annelerin bebeklerinin, beyinleri gelişmemiş olarak dünyaya geldiği biliniyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel acil durum ilan ettiği hastalıkla ilgili olarak, Brezilya hükümeti de hamile kadınları olimyatlara gelmemeleri konusunda uyarmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız