'Devler Ligi'nde ilk iki yarı finalist belli oldu

Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen ilk iki takım belli oldu. Liverpool ile 4-4 berabere kalan Chelsea ve Bayern Münih deplasmanından 1-1 eşitlikle dönen Barcelona yarı final vizesi aldı.

Haberler Ntvspor 14.04.2009 - 22:39

İSTANBUL - Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Chelsea'ye evi Anfiel'da 3-1 mağlup olarak tur şansını mucizelere bırakan Liverpool, rövanş maçında güçlü rakibine konuk oldu.

İlk yarıda 2 farklı öne geçmesine rağmen Liverpool, üstünlüğünü maçın sonuna taşıyamadı ve tam 8 golün atıldığı karşılaşma 4-4 eşitlikle tamamlandı. Bu sonuçla Chelsea, ilk maçı deplasmanda 3-1 kazandığı için, 'Devler Ligi'nde yola devam etme hakkı kazandı.

Tur atlamak için en az 3 gole ihtiyacı olan Liverpool, Stamford Bridge'deki karşılaşmaya daha etkili başladı.

Karşılaşmanın 19. dakikasında Fabio Aurelio'nun kaydettiği golle deplasmanda 1-0 öne geçerek umutlanan Liverpool, 28. dakikada Xabi Alonso'nun penaltından attığı golle 2 farklı üstünlüğü yakaladı.

Bu dakikadan sonra gol bulmak için Nicolas Anelka'yı oyuna alan Chelsea yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, kırmızılar da başka gol bulamadı ve maçın ilk yarısı 2-0 konuk takımın üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci devresinde ise tamamen farklı bir tablo vardı. Golü bularak rahat bir nefes almak isteyen Chelsea, 51. dakikada Drogba'nın topu filelerle buluşturmasıyla skoru 2-1'e getirerek farkı 1'e indirdi.

İlk yarının sonlarında Anelka'nın da oyuna girmesiyle rakip kaledeki etkinliğini artıran Chelsea, Alex'in 57. dakikada serbest vuruştan attığı golle skora 2-2 eşitlik getirdi. Bu dakikadan sonra rahatlayan ev sahibi takım, Liverpool kalesinde önemli pozisyonlar üretmeye devam etti ve 76. dakikada Lampard'ın ayağından kazandığı golle 3-2 öne geçti.

2-0 öne geçtikten sonra 3-2 yenik duruma düşmesine rağmen maçtan kopmayan Liverpool, önce 81. dakikada Lucas Leiva ile skora 3-3 eşitlik getirdi, daha sonra da 82. dakikada Dirk Kuyt'ın kafa golüyle 4-3 öne geçmeyi başardı.  

Tur atlamak için bir gole daha ihtiyacı olan Liverpool'un savunmada verdiği açıkları iyi değerlendiren Chelsea, Lampard'ın 89. dakikada kaydettiği golle skora 4-4 eşitlik getirdi.

Kalan bölümde iki takım da rakip fileleri havalandıramayı başaramazken, karşılaşma 4-4 eşitlikle bitti. Güçlü rakibini deplasmanda 3-1'lik skorla geçmeyi başaran Chelsea, evindeki maçta Liverpool ile 4-4 berabere kalmasına rağmen adını yarı finale yazdırdı.

BARCELONA ÇOK RAHAT
Milli futbolcu Hamit Altıntop'un takımı Bayern Münih'i sahasında 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek tur kapısını ilk maçta aralayan Barcelona, çeyrek final rövanş maçında rakibiyle 1-1 berabere kalarak yarı finale yükselen taraf oldu.

Karşılaşmanın ilk devresinde gol sesi çıkmadı. İkinci yarıya daha iyi başlayan Bayern Münih, Fransız yıldızı Franck Ribery'nin 47. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

Alman ekibine Keita'nın 73. dakika attığı golle karşılık veren Barcelona, skora 1-1 eşitlik getirdi. Kalan sürede başka gol olmayınca maç 1-1 sona erdi. İlk maçı 4-0 kazanan Barcelona, yarı finalde Liverpool'u kupanın dışına iten Chelsea ile eşleşti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız