Periler yarı finale uçtu

Avrupa Kadın Basketbol Şampiyonası çeyrek finalinde Belarus ile karşılaşan milliler, karşılaşmayı 14 sayı farkla 55-41 kazanarak adının Avrupa'nın son 4 takımı arasına yazdırdı.

Haberler Ntvspor 27.06.2013 - 19:53

Fransa'da düzenlenen Avrupa Kadın Basketbol Şampiyonası çeyrek finalinde Türkiye ile Belarus karşılaştı.

NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan karşılaşmada Potanın Periler'i rakibini 55-41 mağlup etti ve yarı finale çıktı.

Şaziye İvegin, kaydettiği 13 sayı ile maçın en skorer ismi olurken Nevriye Yılmaz 10, Işıl Alben, 9 sayı üretti. Belarus'ta ise Snytsina 12 sayıyla oynadı.

Karşılaşmaya Milli Takımımız, hızlı başladı. Milliler, Işıl Alben'in hücumda ve savunmadaki etkili performansıyla ilk üç dakikada 9-2'ik skoru yakaladı. İlerleyen dakikalarda hücumda sıkıntı çeken 'Potanın Perileri' Belarus'un farkı eritmesine engel olamamsına rağmen ilk periyodu 14-10 önde bitirdi.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında Begüm Dalgalar ve Bahar Çağlar'la hücumda skor bulan Milli Takımımız, periyodun ilk 5 dakikasını 23-15 önde geçti. Çeyreğin son bölümünde Nevriye Yılmaz'ın da devreye girmesiyle farkı daha da açan Ay-yıldızlılar, ilk yarıyı 13 sayı farkla 31-18 önde tamamladı.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf Belarus oldu. Milliler karşısında üçüncü periyoda 8-2'lik seriyle başlayan Belarus, farkı 7'ye kadar indirdi. İlerleyen dakikalarda farkın daha inmesine izin vermeyen 'Periler', son on dakikaya 41-33 önde girdi.

Son periyodun ilk dakikalarında iki takım da sayı üretmekte zorlandı. Maçın son bölümünde özellikle Şaziye İveginle sayı bulan milliler, sahadan 14 sayı farkla 55-41 galip ayrıldı ve yarı finale yükseldi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız