Rusya'da Telegram'a erişim yasağı kaldırıldı

Rusya'da anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'a yönelik erişim yasağı kaldırıldı. Telegram, kullanıcılarının yazışmalarına erişim için gerekli bilgileri Rusya Federal Güvenlik Servisi ile paylaşmadığı gerekçesiyle Nisan 2018'de yasaklanmıştı.

Haberler Anadolu Ajansı 18.06.2020 - 16:31 Son Güncelleme : 18.06.2020 - 16:42

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi Denetleme Kurumu'ndan (Roskomnadzor) yapılan açıklamada, yapılan değerlendirmeler sonucunda Telegram’a yönelik erişim yasağının kaldırıldığı belirtildi.

''TERÖRE VE AŞIRILIKÇILIĞA YÖNELİK İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ'' MESAJI

Açıklamada, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov’un “teröre ve aşırılıkçılığa” yönelik işbirliğine hazır olduğuna yönelik açıklamalarının olumlu yönde değerlendirildiğine işaret edildi.

NİSAN 2018'DE YASAKLANMIŞTI

Telegram, kullanıcılarının yazışmalarına erişim için gerekli bilgileri Rusya Federal Güvenlik Servisi'yle (FSB) paylaşmadığı gerekçesiyle Nisan 2018’de Rusya’da yasaklanmıştı.

BİNLERCE KİŞİ YASAĞI PROTESTO ETMİŞTİ

Kararın ardından ülkede binlerce kişi sokağa inerek yasağı protesto etmişti.

400 MİLYONU AŞKIN KULLANICISI VAR

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Telegram’ın toplam 400 milyonu aşkın kullanıcısı bulunuyor.

VİDEO: GÜNDE 4 SAAT SOSYAL MEDYADA GEÇİYOR (ARŞİV)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız