17 terörist etkisiz hale getirildi

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde yapılan operasyonlarda ilk belirlemelere göre 8 terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak Cizre'de de 2 terörist ölü ele geçirildi. Hakkari'de ise 7 PKK'lının cesedi bulundu.

Haberler Anadolu Ajansı 09.09.2015 - 17:27

Arşiv
Erzurum Valiliği'nce 1 Eylül'den itibaren 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilen Şenkaya ilçesinde jandarma özel harekat ve takviye birliklerin katılımıyla operasyonlar düzenlendi.

Bölgede 4 gündür süren operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK'ya mensup bir grup terörist çembere alındı. Top atışlarıyla da ateş desteği sağlanan çatışmalarda ilk belirlemelere göre 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarının sürdürdüğü bildirildi.

HAKKARİ'DE 7 PKK'LININ CESEDİ BULUNDU

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Tekeli köyü Çalışkanlar mezrasındaki ormanlık alanda ise vatandaşlarca 3'ü kadın 7 teröriste ait ceset bulundu. Örgüt mensuplarına ait cesetler, Şemdinli Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Teröristlerin bölgede yürütülen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor.

ŞIRNAK CİZRE'DE 2 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yüksek miktarda patlayıcı madde ile çeşitli mühimmat bulundu, Cizre ilçesinde 2 terörist ölü ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, PKK'lı teröristlere yönelik dün güvenlik güçlerince operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonda 2 uzaktan alıcı verici komuta sistemi, 1 basma düzeneği, 2 sırt çantası içerisinde patlayıcı madde, kablo, 5 kilogramlık salça tenekesi içerisinde A 4 tipi patlayıcı madde, 25 kilogramlık teneke içerisinde patlayıcı madde, 1 Kalaşnikof silahına ait kasatura, 1 kazma ve 3 şemsiye ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, Cizre ilçesinde de 2 teröristin üzerilerinde 1 el bombasıyla ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız