18’den küçüklere yapıştırıcı satılamayacak

18 yaşından küçüklere uçucu madde içeren yapıştırıcıların satışı yasaklandı. Su bazlı ve uçucu olmak üzere iki farklı türü bulunan yapıştırıcılardan uçuçu olanlar, artık okullarda da kullanılamayacak.

Haberler NTV Haber 27.08.2010 - 12:12

Uçucu madde içeren yapıştırıcıların sadece meslek okullarında kullanılmasına izin verilen yeni düzenleme ile bu yapıştırıcılara kötü koku karıştırılması da zorunlu hale gelecek.

Uçucu madde içeren yapıştırıcıların dış ve varsa iç ambalajlarına, toplam alanın yüzde otuzundan az olmayacak şekilde “Dikkat! Sağlığa zararlıdır. Çocuklara satılamaz, verilemez'' ibaresi de konulacak.

Böylece çocukların bağımlılık yapan yapıştırıcılardan uzak tutulması sağlanacak.

Sağlık Bakanlığı, kokulu silgi ve zararlı madde içeren kırtasiye malzemelerinin yasaklanması konusunda da çalışma yapıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız