5 milyon kuş saydılar

Dünya Kuş Gözlem Günü Ekim ayının ilk hafta sonunda dünyanın pek çok ülkesinden ve Türkiye’den katılan kuş gözlemcilerinin düzenlediği etkinliklerle kutlandı.

Haberler 11.10.2011 - 14:22

BirdLife International (Dünya Kuşları Koruma Kurumu) aracılığı ile 18 yıl önce ilan edilen Dünya Kuş Gözlem Günü, 2004 yılında Doğa Derneği’nin çağrısı ile Türkiye'de de kutlanmaya başlandı.

Bu yıl, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Orta Asya ülkelerinden de yoğun katılımın olduğu 2200 aktivitede 80.000 katılımcı, 5 milyon kuş saydı. Çeşitli sivil toplum örgütleri ve kuş gözlem topluluklarının organize ettiği Türkiye’deki kutlama aktivitelerine 485 kişi katıldı. 15 ildeki bozkır, sulak alan, orman ve vadilerde yapılan gözlemlerde 168 türden 56.531 kuş kaydedildi. En çok gözlemlenen kuşlar, 24.932 ile Sakarmeke, 6.550 ile Sığırcık ve 4.998 ile Angıt  oldu.

Doğa Derneği adına açıklama yapan Bilim Koordinatörü Süreyya İsfendiyaroğlu “Dünya Kuş Gözlem Günü’nü ile, kuşların beslenme, konaklama, göç rotaları ve yaşam alanlarının korunmasına dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Herkesin katılabileceği etkinliklerle kuş gözlemciliği, kuşların ekolojik değerleri ve kuş koruma çalışmaları hakkında bilgi vererek katılımcıları kuş gözlemcisi olmaya teşvik ediyoruz.” dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız