ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

ABD Büyükelçisi John Bass, ABD'nin PYD ve askeri kanadı YPG açıklamasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı 09.02.2016 - 19:36 Son Güncelleme : 10.02.2016 - 00:04

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin PYD'ye ilişkin ifadeleri nedeniyle dün öğle saatlerinde Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı belirtildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, bakanlıkta, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ümit Yalçın, Büyükelçi Bass'e, Kirby'nin PYD'ye yönelik açıklamalarından Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Kirby, günlük basın toplantısında, "Biz, PYD’yi terör örgütü olarak tanımlamıyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Türkiye ile bu konuda konuşmaya devam edeceklerini belirten Kirby, "Türkiye bir müttefik, dost ve ortaktır" demişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız