Altın Portakal Ahmet Telli’ye

15. Altın Portakal Şiir Ödülü, Ahmet Telli'ye verildi.

Haberler Anadolu Ajansı 19.03.2011 - 14:32

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 15. Altın Portakal Şiir Ödül Töreni ve 14. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu, Antalya Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Tören ve sempozyuma, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Yönetim Kurulu Başkan vekili Arif Bulut, jüri üyeleri Hürriyet Gazetesi Yazarı Doğan Hızlan ve Ahmet İnam ile yazar Ataol Behramoğlu ve diğer davetliler katıldı.

AKSAV Başkan Vekili Arif Bulut, 48 yıllık tarihe sahip Altın Portakal Film Festivali'nin, Türkiye'ye ve kentin kültürel kimliğine yeni değerler ekleyerek, sürekliliğini devam ettirdiğini söyledi. Bulut, Altın Portakal Şiir Ödülü'nün ise Türkiye'nin en saygın edebiyat ödüllerinden biri haline geldiğini söyledi.

AKSAV Başkan Vekili Arif Bulut, konuşmasının ardından 15. Altın Portakal Şiir Ödül Töreni'nin onur konuğu yazar Ataol Behramoğlu ile ''Nida'' eseriyle ödüle layık görülen Ahmet Telli'ye ödüllerini verdi.

15. Altın Portakal Şiir Ödülü'ne layık görülen Ahmet Telli, ilk şiirinin 1961 de yayınlandığını belirterek, ''Ben bu ödülü 50. yıl anlamı olarak kabul ediyorum. Bana değer veren jüri üyelerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Telli, törende ödüle layık görülen ''Nida'' adlı şiirinden bir bölümünü davetlilere okudu.

15. Altın Portakal Şiir Ödülü Jüri Başkanı Doğan Hızlan, törende yaptığı konuşmada, ''Ben her zaman yeni şiirin, yeni kuşak tarafından okunmasını isterim. Nasıl hayatımız yenileniyorsa tarih, günlük yaşam ve edebiyat tarihi gibi şiirin de yenilenmesi gerçekleşiyor'' dedi.

Genç kuşakların usta şairlerle kendi kuşaklarından şairleri okuması gerektiğini dile getiren Hızlan, ''Her kuşağın şairi o kuşağı en iyi anlatır'' dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız