'Casus' sanatçı yakayı ele verdi

Apple mağazasındaki müşterilerin görüntülerini kaydederek video çalışmasında kullanan sanatçı tutuklandı.

Haberler 12.07.2011 - 11:16

“Gözlerini bilgisayara diken insanlar” adlı Tumblr blogunun kurucusu sanatçı, nedeni blog isminden de anlaşılabileceği üzere, başını fena halde belaya soktu. Çünkü izinsiz onlarca Apple müşterisinin mağazadaki görüntülerini kaydederek blogunda yayınladı.

Yenimedyaduzeni.com sitesinin haberine göre Kyle McDonald, Apple mağazalarındaki bilgisayarlardan gizlice elde ettiği fotoğraflar ile bir blog oluşturdu. Bu proje, geçtiğimiz günlerde McDonald’ın soruşturmaya alınmasına neden oldu. Geçtiğimiz hafta Gizli Servis tarafından aranan Mc Donald’ın evindeki bilgisayar, iPod ve flash belleklerine el konuldu.

McDonald’ın, New York Apple mağazalarındaki bilgisayarlara yüklenen bir program aracılığıyla, müşterilerin bilgisayarları incelerkenki fotoğrafları kendi cihazlarına aktardığı öğrenildi. Görüntüleri kullanmak için mağaza yetkililerinden izin aldığını belirten casus sanatçının, tutuklanırsa 20 yıla varan hapis cezasına mahkum edileceği konuşuluyor.

Farklı bir bakış açısıyla yaklaşıldığında, insanların mahremiyetine karışması dışında oldukça tehlikesiz görünen projenin sahibi ise maruz kaldığı suçlamalara inanamadığını belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız