‘Cemevinde ibadeti Başbakan engelledi’

CHP, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmemesinden Başbakan ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nı sorumlu tuttu. CHP'li Mustafa Özyürek "Akdamar ve Sümela’ya gösterdiğiniz yaklaşımı cemevlerine göstermediler" dedi.

Haberler NTV Haber 23.11.2010 - 16:11

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmemesi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nı suçladı.

Özyürek, "Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, elinde olsa bunu çözerdi ama Başbakan ve Diyanet işleri Başkanlığı bunu engelliyor" dedi.

“Cemevlerinin Türkiye'nin yarası olduğunu” da söyleyen Mustafa Özyürek, hükümetin akdamar ve sümelada ibadethane izni verdiğini hatırlatarak, "bu yaklaşımı cemevlerine göstermediniz" diyerek tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız