Ekinokslar

Güneşin gök ekvatorunu geçtiği zamanlarda gündüz ve gece tüm enlemlerde eşit olur. Bu dönemlere ekinoks adı verilir.

Haberler 11.02.2009 - 18:50

Güneşin gök ekvatorunu geçtiği zamanlarda gündüz ve gece tüm enlemlerde eşit olur. Bu dönemlere ekinoks adı verilir. Mart ayında, Güneş ekliptik boyunca kuzeye doğru hareket ederken ilkbahar ekinoksu, Eylül’de güneye doğru hareket ederken ise sonbahar ekinoksu oluşur. Ekinokslar aynı zamanda ekliptik ve ekvatorun gök kürede kesiştikleri noktaları verir. İlkbahar ekinoksu sıfır noktası olarak kabul edilir ve yıldız koordinatlarının bulunmasında kullanılır.

Ekinokslar neden her yıl aynı günlerde meydana gelmez?

Dünya, Güneş etrafındaki turunu yaklaşık olarak 365.25 günde tamamlar. Her dört yılda bir artık yıl kullanmamızın, mevsimler boyunca kademeli olarak zamanın kaymasını engellemek için takvime bir gün eklememizin sebebi budur. Aynı sebepten dolayı ekinoksların zamanları aynı değildir ve her yıl bir öncekine göre 6 saat daha geç, artık yıllarda ise bir gün önce meydana gelirler. 
http://www.astrologyanalyst.com

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız