Evin bahçesi çöktü, tarihi eserler ortaya çıktı (Jandarma bölgeyi korumaya aldı)

Gaziantep’te bir evin bahçesinde meydana gelen çökmede Roma dönemine ait tek oda mezar bulundu. Mezarda 5 insan kemiği, 1 içi boş çömlek ve 1 bronz fibula iğnesi bulundu. Çökmenin meydana geldiği bahçe, jandarma tarafından koruma altına alındı. Ekiplerin bahçedeki incelemesi sürüyor.

Haberler DHA 04.12.2023 - 16:19

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin vurduğu Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde artçılar sürerken, bir vatandaş, 1 Aralık günü bahçesinde çökme olduğunu belirterek, jandarmaya bilgi verdi.

Bölgede güvenlik tedbiri alınırken, çökme sonucu ortaya çıkan buluntular dikkat çekti. Gaziantep Müze Müdürlüğü yetkililerine haber verildi.
Evin bahçesi jandarma koruması altında tutuluyor
İncelemede, 2,5 metre yüksekliğinde Roma dönemine ait tek oda mezar, 5 adet insan kemiği, 1 adet içi boş çömlek ve 1 adet bronz fibula iğnesi bulundu.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından koruma altına alınan bölgede, incelemelerin sürdüğü bildirildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız