İçten bir hamilelik öyküsü: ‘Kutsal İnek’

‘Kutsal İnek’, hamilelik ile ilgili masalları bir kenara koyan, hayatı, evililiği ve çocukları sorgularken hamile olduğunu öğrenen bir kadının ‘gerçek’ hikayesi...

Haberler 20.12.2013 - 15:01

1983 İzmir doğumlu Ceylan Naz Baycan, kaleme aldığı hikayesinde hamilelik sürecini hafta hafta, tüm sevinçleri ve gariplikleriyle okura anlatıyor. ‘Zamanımızın’ beyaz yakalı, evli ancak çocuk fikrini sorgulayan, eşin dostun ‘çocuk ne zaman?’ sorularından bıkan kadınlarının birçok düşüncesine tercüman oluyor.

“Bu hikâyeyi anlatıyorum ki mutluluktan çıldırmış gibi görünen hamilelerin yanında siz de benim gibi yalnız hissetmeyin, kederlenmeyin… Absürt olayların sadece sizin başınıza geldiğini, yalnızca sizin yer yer kocanızı öldürmek istediğinizi sanmayın!” diyor.

Yazar kitap boyunca deneyimlerini aktarırken, bizim kültürümüzde hamile kadınlara yöneltilen birçok söylemi ve davranış biçimini de muzip bir üslupla aktarıyor. Bu da kitabı daha da samimi hale getiriyor.

Kutsal İnek sadece hamileler ya da anne adayları değil, “hayatı sorgulayan” şehirli kadınlar için de bir kılavuz niteliğinde…

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız